> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA JUNIORE I KADETE
Devet medalja za veslače Jadrana, četiri zlata, pet srebra!

7. srpnja 2024. Piše: Petar Milin |
U Zagrebu je održano 34.(81.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Na regatnoj stazi jezera Jarun okupili su se svi najbolji hrvatski juniorski i kadetski veslači. Veslači zadarskog Jadrana postigli su izvrsne rezultate osvojivši ukupno devet medalja od čega četiri zlatne te pet srebrnih medalja.

Naslove prvaka Hrvatske osvojili su juniorski osmerac, četverac s kormilarom juniora, četverac na pariće mlađih juniorki i dvojac na pariće mlađih juniorki.

Juniorski osmerac, koji je drugu godinu za redom postao prvakom Hrvatske, u iznimno zanimljivoj utrci, gdje se za prvo mjesto vodila velika borba tijekom čitave duljine staze između osmeraca pulske Istre, zagrebačke Trešnjevke i splitskog Gusara.

Osmerac su veslali Mateo Matešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić, Frane Vulelija, Roko Skočić, Bartol Cuković, Davor Božajić, Filip Matešić i kormilar Tonko Mišlov.

Prvo mjesto u četvercu s kormilarom juniora osvojili Luka Kraljić, Roko Skočić, Bartol Cuković, Mateo Matešić i kormilar Tonko Mišlov.

Izvrsne su bile u četvercu na pariće mlađih juniorki Rahela Marcelić, Dora Turčinov, Martina Viduka i Lana Mariječić, osvojivši uvjerljivo prvo mjesto, kao i Dora Turčinov i Rahela Marcelić u dvojcu na pariće mlađih juniorki. U ukupnom poretku bodovanja mlađe juniorke najuspješnije su u Hrvatskoj.

Druga mjesta osvajali su dvojac na pariće juniorki u sastavu Augustina Mihatov i Viktorija Aleta, četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Frane Vulelija, Luka Čoban, Filip Matešić i Davor Božajić, zatim Rafael Brkić u samcu lakih juniora, Augustina Mihatov u lakom samcu juniorki te Matija Vujević u samcu kadeta.

Još su nastupili u četvercu s kormilarom mlađih juniora Marko Mišulić, Marko Dinarina, Jan Pavičić, Luka Čoban i kormilar Tonko Mišlov, zauzevši peto mjesto, zatim dvojac bez kormilara juniora Luka Barešić i Luka Petković, sedmo mjesto, u samcu juniorki Viktorija Aleta, osmo mjesto, dvojac na pariće mlađih juniorki u sastavu Martina Viduka i Lana Marijačić, osmo mjesto, samac lakih juniora Toni Čurković, deveto mjesto, dvojac na pariće kadeta Petar Zelić i Ivan Ninčević, deveto mjesto, dvojac na pariće mlađih juniora Mikula Bobić i Marko Borić osvojio je deseto mjesto.

U ukupnom poretku najuspješniji klub je Iktus iz Osijeka, zatim zagrebačka Trešnjevka te n atrećem mjestu Zagreb, dok su veslači Jadrana završili na četvrtom mjestu po osvojenim bodovima.

S ovim je završio prvi dio Hrvatskog veslačkog prvenstva, seniori će svoje natjecanje imati početkom listopada. S veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević, Petar Milin i Danijel Bajlo.

Slijedi kratka pauza pa nastavak sezone početkom rujna.

Četverac na pariće mlađih juniorki Dora Turčinov, Rahela Marcelić, Martina Viduka i Lana Marijačić

Osmerac juniora Mateo Matešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić, Frane Vulelija, Roko Skočić, Bartol Cuković, Davor Božajić, Filip Matešić i kormilar Tonko Mišlov.

Četverac sa kormilarom juniora Luka Kraljić, Roko Skočić, Bartol Cuković, Mateo Matešić i kormilar Tonko Mišlov

Dvojac na pariće mlađih juniorki Dora Turčinov i Rahela Marcelić

Viktorija Aleta i Augustina Mihatov, druge u dvojcu na pariće juniorki

Rafael Brkić, drugi u lakom samcu juniora

Četverac bez kormilara mlađih juniora Davor Božajić, Filip Matešić, Luka Čoban i Frane Vulelija

Matija Vujević, drugi u samcu kadeta

Augustina Mihatov, druga u samcu lakih juniorki

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA