> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




1. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL ZLATKO CELENT - SPLIT
Veslači Jadrana izvrsni na otvaranju sezone

17. ožujka 2024. Piše: Petar Milin |




Krenula je nova veslačka sezona. Nakon dvostruke odgode zbog lošeg vremena, u Splitu je, na regatnoj stazi u Spinutu, održana prva ovosezonska regata. Veslači zadarskog Jadrana bili su vrlo uspješni, ostvarili su ukupno jedanaest pobjeda u svim kategorijama te su bili najbolji u ukupnom poretku regate uz pobjede u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora. Bila je to osma regata u nizu u kojoj su veslači Jadrana zauzeli prvo mjesto u ukupnom poretku na regatama za Kup Dalmacije.

Prekrasno proljetno vrijeme donijelo je vrlo dobre uvjete za veslanje na moru pa je čitava regata održana u više nego povoljnim uvjetima za veslanje.

Ukupno su veslači Jadrana osvojili 20 medalja, od čega jedanaest prvih mjesta, četiri druga mjesta i pet trećih mjesta. Za istaknuti je i pobjedu u memorijalnoj utrci juniorski dvojaca u spomen na legendu hrvatskog i splitskog veslanja Zlatka Celenta, gdje su Jadranovi dvojci juniora zauzeli prvo i drugo mjesto. Prvo mjesto osvojili su Bartol Cuković i Mateo Matešić dok su drugi bili Roko Skočić i Luka Kraljić.

Još su pobjede ostvarivali Viktorija Aleta i Augustina Mihatov u dvojcu na pariće seniorki, Mara Bencun u samcu seniorki, juniorski četverac bez kormilara u sastavu Luka Barešić, Roko Bubić, Luka Petković i Teo Meštrović, zatim Augustina Mihatov i Viktorija Aleta u samcima juniorki, Dora Turčinov i Rahela Marcelić u dvojcima na pariće mlađih juniorki, u istoj disciplini, u drugoj skupini, prve su bile i Martina Viduka i Lana Marcelić.

Od mlađih juniora još su pobjedu ostvarili Davor Božajić i Filip Matešić u dvojcu bez kormilara, a kod kadeta Matija Vujević u samcu, te četverac gig na pariće u sastavu Petar Zelić, Luka Ljubičić, Ivan Ninčević, Ante Matić i kormilar Matija Vujević.

Druga su mjesta zauzimali seniorski četverac bez kormilara u sastavu Petar Miloš, Ivan Mustać, Bartol Cuković i Mateo Matešić, koji je do kraja utrke vodio neizvjesnu borbu s izvrsnom posadom šibenske Krke, zatim četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Lovre Kolega, Marko Dinarina, Jan Pavičić i Luka Čoban te u samcu mlađih kadeta Rino Jurjević.

Treći su bili Luka Kraljić, Roko Skočić, Frane Vulelija, Rafael Brkić u drugoj posadi četverca bez kormilara seniora, Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće seniorki, Toni Čurković u samcu juniora, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Marko Mišulić, Teo Valjin, Mikula Bobić i Frane Medić te četverac gig na pariće mlađih kadeta u sastavu Marko Tomašek, Matej Batur, Marko Kelava, Vito Lenkić i kormilar Matija Vujević.

S veslačima su u Splitu bili i treneri Branimir Vujević, Petar Milin i Danijel Bajlo.

Sljedeća regata Kupa Dalmacije održati će se u Šibeniku, 24. ožujka, na stazi u Zatonu.

> Foto galerija

Viktorija Aleta, prva u samcu juniorki

Augustina Mihatov, prva u samcu juniorki

Dora Turčinov i Rahela Marcelić, prve u dvojcu na pariće mlađih juniorki

Lana Marijačić i MArtina Viduka, prve u dvojcu na pariće mlađih juniorki

Mara Bencun, prva u samcu seniorki

Četverac bez kormilara juniora Luka Barešić, Roko Bubić, Luka Petković i Teo Meštrović

Matija Vujević, prvi u samcu kadeta

Viktorija Aleta i Augustina Mihatov, prve u dvojcu na pariće seniorki

Filip Matešić i Davor Božajić, prvi u dvojcu bez kormilara mlađih juniora

Svi veslači Jadrana na pontonu Gusara

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA