> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA KUPA DALMACIJE - DUBROVNIK
Jadranaši najuspješniji na stazi u Rijeci dubrovačkoj

27. travnja 2024. Piše: Petar Milin |




Treća po redu regata za Kup Dalmacije održana je u Dubrovniku. Na stazi u Rijeci dubrovačkoj Jadranaši su opet imali dobar nastup te postali ukupni pobjednici regate te još najuspješniji u kategorijama mlađih i starijih juniora. Na zahtjevne uvjete veslanja na stazi u Rijeci dubrovačkoj, gdje je uz kontra vjetar i tok rijeke Omble bilo zahtjevno veslati, ovaj puta dobro su se snašli veslači Jadrana. Ukupno su izveslali petnaest medalja od čega je osam bilo prvih mjesta, četiri druga i tri treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su juniorski četverac bez kormilara u sastavu Mateo Matešić, Luka Kraljić, Bartol Cuković i Rafael Brkić. Isto je napravio i seniorki četverac bez kormilara u sastavu Petar Miloš, Ivan Mustać, Roko Skočić i Luka Kraljić. Još su prva mjesta osvajali juniorski dvojac bez kormilara Mateo Matešić i Bartol Cuković, juniorski dvojac na pariće Roko Bubić i Roko Skočić, u samcu juniorki Viktorija Aleta, dvojac na pariće mlađih juniorki Rahela Marcelić i Martina Viduka, četverac gig na pariće kadeta u sastavu Matija Vujević, Petar Zelić, Ivan Ninčević, Tonko Mišlov i kormilarka Gabrijela Mišlov te četverac gig mlađih kadeta u sastavu Vito Lenkić, Matej Batur, Rino Jurjević, Marko Kelava i kormilarka Gabrijela Mišlov.

Drugi su bili Augustina Mihatov u samcu juniorki, četverac s kormilarom mlađih juniora u sastavu Frane Vulelija, Filip Matešić, Davor Božajić, Luka Čoban i kormilar Tonko Mišlov, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Adrian Vidović, Lovre Kolega, Marko Dinarina i Jan Pavičić te dvojac na pariće seniorki Viktrorija Aleta i Augustina Mihatov.

Treća mjesta osvajali su dvojac na pariće seniora Ivan Mustać i Petar Miloš, zatim Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće seniorki te četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Marko Borić, Mikula Bobić, Marko Mišulić i Teo Valjin.

Četvrti su bili Luka Petković i Teo Meštrović u dvojcu na pariće juniora, Toni Čurković u samcu juniora te Lana Marijačić u samcu mlađih juniorki. Peto mjesto osvojili su Teo Škarpona i Frane Medić u dvojcu na pariće mlađih juniora.

S veslačima su u Dubrovniku bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin, a u pratnji Slobodan Bobić.

Nakon tri održane, od šest predviđenih, regata Veslački klub Jadran trenutno je vodeći u ukupnom poretku Kupa Dalmacije ispred šibenske Krke i splitskog Mornara. Sljedeća regata za Kup Dalmacije na rasporedu je u Makarskoj u nedjelju, 5. svibnja.

> Foto galerija

Juniorski četverac bez kormilara

Dvojac na pariće Bubić i Skočić

Juniorski dvojac bez kormilara Mateo Matešić i Bartol Cuković

Viktoria Aleta u samcu juniorki

Martina Viduka i Rahela Marcelić u dvojcu na pariće mlađih juniorki

Četverac gig starijih kadeta

Četeverac gig mlađih kadeta

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA