> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




4. REGATA KUPA DALMACIJE - MAKARSKA
Jadran ukupni pobjednik Memorijala Tončija Skendera

5. svibnja 2024. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastavili su sa dobrim rezultatima i na četvrtoj ovogodišnjoj regati za Kup Dalmacije koja se održala u Makarskoj. Sedam dana nakon regate u Dubrovniku, dalmatinski veslači ponovno su odmjerili snage, a Jadranaši su opet bili ukupni pobjednici te pojedinačno najbolji u kategoriji juniora te su u kategoriji kadeta podijelili prvo mjesto s veslačima šibenske Krke.

Veslalo se po izvrsnim uvjetima tijekom čitave regate na stazi u Donjoj luci u Makarskoj, u predivnom ambijentu podno Biokova.

Veslači Jadrana osvojili su ukupno šesnaest medalja, od čega sedam prvih mjesta, pet drugih i četiri treće mjesta.

Prva mjesta osvajali su četverac bez kormilara seniora u sastavu Petar Miloš, Ivan Mustać, Roko Skočić i Luka Kraljić, zatim Mateo Matešić i Bartol Cuković u dvojcu bez kormilara juniora, Roko Skočić i Roko Bubić u dvojcu na pariće juniora, u samcu juniorki Augustina Mihatov, u dvojcu na pariće mlađih juniorki Martina Viduka i Lana Marijačić, u samcu kadeta Matija Vujević te u četvercu gig kadeta A Petar Zelić, Luka Ljubičić, Ivan Ninčević i Ante Matić s kormilarom Tonkom Mišlovom.

Druga mjesta osvajali su četverac bez kormilara juniora u sastavu Bartol Cuković, Luka Kraljić, Rafael Brkić i Mateo Matešić, zatim Viktorija Aleta u samcu juniorki, Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće juniorki, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Marko Dinarina, Luka Čoban, Jan Pavičić i Marko Mišulić.

Treći su bili Ivan Mustać i Petar Miloš u dvojcu na pariće seniora, Davor Božajić, Filip Matešić, Mikula Bobić i Marko Borić u četvercu na pariće mlađih juniora, zatim Rino Jurjević u samcu mlađih kadeta te četverac gig na pariće mlađih kadeta u sastavu Vito Lenkić, Matej Batur, Marko Kelava, Marko Tomašek i kormilarka Gabrijela Mišlov.

Toni Čurković bio je četvrti u samcu juniora.

U ukupnom poretku za Kup Dalmacije Jadran je još malo učvrstio vodstvo, dvije regate prije završetka natjecanja. Sljedeća regata za Kup Dalmacije održati će se u Kaštel Kambelovcu 25. svibnja dok je posljednja, šesta, na rasporedu u Rami u Bosni i Hercegovini krajem lipnja.

S veslačima su u Makarskoj bili treneri Branimir Vujević, Petar Milin i Danijel Bajlo.

> Foto galerija

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA