> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




PREGLED SEZONE 2015.
Zadržan kontinuitet rezultata

22. prosinca 2015. Piše: Petar Milin |




Hrvatsko veslačko prvenstvo u Zagrebu označilo je kraj sezone za veslače Jadrana. Deset osvojenih medalja, od čega tri zlatne, šest srebrnih i jedna brončana rezultat su s najvažnijeg domaćeg natjecanja. Izborena je i ukupna pobjeda u kategoriji mlađih juniora, a u ukupnom poretku klubova na Hrvatskom veslačkom prvenstvu zauzeto je treće mjesto iza zagrebačkih klubova Mladost i Trešnjevka. Ponovio se tako rezultat iz protekle sezone te je Jadran ostao među tri najbolja veslačka kluba u Hrvatskoj i zadržao niz dobrih rezultata iz prethodne sezone.

Od pojedinačnih rezultata na Hrvatskom veslačkom prvenstvu valja izdvojiti uvjerljivu pobjedu seniorskog dvojca bez kormilara kojeg su veslali Luka Baričević i Mile Čakarun, zatim juniorskog četverca s kormilarom u sastavu Leon Mikulić, Luka Smirčić, Andreas Vaško i Dominik Božidar Milardović s kormilarom Ivanom Validžićem. Vrlo dobar rezultat postigao je i osmerac mlađih juniora koji su veslali Mate Anić Milić, Hrvoje Marić, Filip Vidović, Ivan Tokić, Dorian Matković, Luka Ramić, Stipe Vujević, Maroje Andrić i kormilar Tomislav Bašić ostavivši svoju konkurenciju van vremena.

Kod mlađih veslača izdvojila se i Ela Žuvanić koja je u samcu mlađih juniorki postigla vrlo dobar rezultat osvajanjem brončane medalje te Ivan Grancarić u kadetskom samcu koji je osvojio srebrnu medalju. Pred njima je, ako nastave s dosadašnjim radom lijepa budućnost s puno uspjeha i šansom da postanu članovi hrvatske izborne vrste u narednim sezonima odnosno starijim dobnim kategorijama.

Od ostalih domaćih natjecanja Jadranaši su nastupali na Kupu Dalmacije, gdje su ostvarili nastup na četiri regate od kojih su na dvije odnijeli ukupne pobjede te na ostalim domaćim regatama ali u smanjenom opsegu. Nažalost, zbog propuštanja nastupa na regati kupa u Dubrovniku, izgubljena je šansa za ukupnom pobjedom na Kupu Dalmacije. No, Kup je poslužio kao dobra priprema za glavno natjecanje sezone odnosno Hrvatsko veslačko prvenstvo.

Na prvom finalu Hrvatskog veslačkog kupa održanom u Metkoviću veslači Jadrana osvojili su dva prva mjesta, u osmercu juniora te četvercu bez kormilara juniora.

Pet veslača Jadrana izborilo je nastup u posadama hrvatske izborne vrste. U seniorskoj kategoriji Marin Begović nastupio je na dvije regate Svjetskog kupa u dvojcu bez kormilara zajedno s veslačem osječkog Iktusa Antom Janjićem ali bez značajnijeg uspjeha. Na regati na Bledu zauzeto je sedmo mjesto dok je u Luzernu dvojac bio petnaesti.

Luka Baričević i Mile Čakarun nastupili su u posadi hrvatskog osmerca na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine u bugarskom Plovdivu. Osvojili su osmo mjesto.

Juniori Matija Milin i Leon Mikulić zajedno s kormilarom Tomislavom Bašićem veslali su na Europskom prvenstvu u češkim Račicama. Četverac sa kormilarom probio se u finale ali je tamo ostao bez medalje i na kraju zauzeo šesto mjesto.

Rezimirajući kompletnu sezonu može se reći da su na domaćem planu ostvareni planirani rezultati dok je međunarodna sezona protekla sa slabijim rezultatima u odnosu na  prethodnu kada su osvojene dvije medalje s Europskog i Svjetskog prvenstva juniora.

U organizacijskom dijelu održana je još jedna uspješna sprint regata osmeraca u uvali Jazine, te regata mini Kupa Dalmacije, također sa zanimljivim sprint utrkama najmlađih veslača.

Pripreme za sljedeću sezonu, koja starta početkom ožujka sljedeće godine, već su u punom tijeku, a veslači koji konkuriraju za posade hrvatske izborne vrste već su odradili nekoliko testiranja te pripreme u Zatonu kod Šibenika.

> bilten pregled sezone 2015. (flash 8MB)

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
6. Regata Kupa Dalmacije - Split
SP seniora do
23 godine - Plovdiv

3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Finale Hrvatskog veslačkog kupa
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA