> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




1. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL ZLATKO CELENT - SPLIT
Uspješan start sezone

14. ožujka 2015. Piše: Petar Milin |




Nakon tjedan dana odgode zbog vremenskih neprilika, odnosno orkanske bure, u Splitu je održana prva regata Kupa Dalmacije - Memorijal "Zlatko Celent", kojim je započela veslačka sezona. Veslači Jadrana uspješno su startali u novu sezonu osvojivši ukupno najviše bodova na regati, a uz to bili su najbolji i po kategorijama u konkurenciji juniora A i B.

Ovaj puta lijepo vrijeme i dobre uvjete za veslanje na regatnoj stazi u Spinutu ometalo je tek nešto malo vjetra na početku natjecanja, no kasnije se vjetar smirio i tako olakšao posao veslačima. Iako na regati nisu nastupila glavnina seniora zbog obaveza na daljinskoj regati u Zagrebu, njihov izostanak dobrim rezultatima nadoknadili su mladi veslači počevši od najmlađih kadeta do najstarijih juniora. Tako je ukupno osvojeno sedam prvih, sedam drugih i dva treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su osmerac juniora u sastavu Leon Mikulić, Dominik Božidar Milardović, Matija Milin, Andreas Vaško, Mateo Josipović, Borna Babajko, Nino Aleksić, Roko Gulan i kormilar Tomislav Bašić. U memorijalnoj utrci dvojaca bez kormilara juniora u sjećanje na Zlatka Celenta najbolji su bili Leon Mikulić i Dominik Božidar Milardović. Još su prva mjesta osvajali dvojac bez kormilara seniora Josip Banović i Filip Pedić, četverac na pariće mlađih juniora Stipe Vujević, Lovre Babajko, Kristian Nenadović i Jakov Šandrić, zatim osmerac mlađih juniora u sastavu Dorian Matković, Filip Vidović, Ivan Tokić, Luka Ramić, Karlo Kolega, Maroje Andrić, Lovre Martinov, Mate Brcanija i kormilar Tomislav Bašić. U kategoriji kadeta najbolji u GIG četvercu na pariće bili su Ivan Grancarić, Tonči Bezinović, Karlo Jelić, Lovre Lonić i kormilar Damien Čakarun. U kategoriji kadeta B prvo mjesto u dvojcu na pariće osvojili su Stipe Pleslić i Marko Medin.

Druga mjesta odvajali su četverac bez kormilara juniora Andreas Vaško, Matija Milin, Mateo Josipović i Roko Gulan, u samcu juniorki Mirna Dasović Kranjac, dvojac na pariće mlađih juniora Mate Anić Milić i Aldo Jelenković zatim Ela Žuvanić u samcu mlađih juniorki, Maris Milin i Rina Marcelić u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Iva Kokić i Petra Veić u dvojcu na pariće kadetkinja te Toni Šimurina i Šimun Janjić u dvojcu na pariće kadeta B.

Treće mjesto osvojili su Andrea Antišin i Maria Janković u dvojcu na pariće mlađih juniorki i Ivan Validžić u samcu kadeta B. Šesti su u dvojcu na pariće mlađih juniora bili Luka Mijolović i Filip Banović.

Uz veslače su u Splitu bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin.

Sljedeća regata Kupa Dalmacije na rasporedu je u Zatonu kod Šibeniku krajem ožujka.

Fotografije s regate možete pogledati u foto galeriji.

 

DALJINSKA REGATA U ZAGREBU
Seniorski dvojci bez drugi i treći

U Zagrebu je u isto vrijeme održana daljinska regata na kojoj su nastupila petorica seniora Jadrana. Na kontrolnoj daljinskoj regati u dvojcu bez kormilara nastupili su Luka Baričević i Mile Čakarun, koji su imali drugo najbolje vrijeme iza kombinacije dvojca bez kormilara riječkog Jadrana i Marine Kaštela kojeg su veslali Danijel Plišić i Bernard Samardžić. Treće vrijeme imao je još jedan dvojac Jadrana koji su veslali Patrik Prnjak i Ivica Ban. U samcu je nastupio Marin Begović koji je imao sedmo vrijeme. U tijesnoj borbi naših najboljih seniora pobijedio je Martin Sinković ispred Damira Martina i Valenta Sinkovića.

Evo kako izgleda prva utrka u životu jednog veslača:

2xKMB, Stipe Pleslić i Marko Medin, 1. mjesto

 

Povezane vijesti

 

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Pregled sezone 2014.
Zimske pripreme u Zatonu
Daljinska regata - Zagreb

>>> ARHIVA