> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




60. MEĐUNARODNA REGATA - BLED
Treće mjesto za Luku Baričevića i Milu Čakaruna u četvercu bez

14. lipnja 2015. Piše: Petar Milin | Foto: Veslaška zveza Slovenije




Seniori Luka Baričević i Mile Čakarun nastupili su na tradicionalnoj, 60. po redu, međunarodnoj regati na Bledu u Sloveniji. Dobro veslanje s s Jumbove regate u Zagrebu trebalo je ponoviti i izboriti se za svoje mjesto u hrvatskoj izbornoj vrsti za nastup na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine koje će se održati krajem srpnja u bugarskom Plovdivu.

Prvog dana regate veslao se dvojac bez kormilara, a drugi četverac zajedno s riječko - kaštelanskom kombinacijom u kojoj veslaju Danijel Plišić i Bernard Samardžić, ujedno najvećim konkurentima u dosadašnjem dijelu sezone. U eliminacijama prvog dana regate Luka Baričević i Mile Čakarun uspjeli su se trećim mjestom probiti u finale ali su u istom završili tek na šestom mjestu s povećim zaostatkom u utrci veslanoj po jakom vjetru u kojoj se nisu najbolje snašli . Posada Plišić - Samardžić bila je za jedno mjesto bolja pa se tako nije ponovio rezultat iz Zagreba sedam dana ranije.

Drugi dan veslao se četverac bez te je osvojeno treće mjesto iza posada Austrije i Turske. Veći dio staze vodila se izjednačena borba ove tri posade da bi na kraju zaostatak našeg četverca iznosio oko tri sekunde iza Austrijanaca.

> Rezultati finale A četverac bez kormilara

> Rezultati finale A dvojac bez kormilara

> svi rezultati

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA