> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




CROATIA OPEN - ZAGREB
Prvi test u međunarodnoj konkurenciji

12. travnja 2015. Piše: Petar Milin |




Tradicionalna 32. Croatia open, naša najveća regata, bila je prva provjera našim veslačima u međunarodnoj konkurenciji. Kao i svake godine na regatnoj stazi jezera Jarun okupio se veliki broj veslača (broj prijavljenih sjedala premašio je brojku 2000) iz šezdeset klubova i desetak država. Među njima nastupili su i veslači Jadrana kojima je cilj izboriti mjesto u posadama hrvatske veslačke izborne vrste.

Prvoga dana regate u seniorskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je Marin Begović koji je u kombinaciji s Antom Janjićem iz osječkog Iktusa zauzeo peto mjesto u dvojcu bez kormilara. Bila im je to prva zajednička utrka koja nije ostavila najbolji dojam jer je zaostatak za prvoplasiranom posadom Veslačkog saveza Srbije iznosio 23 sekunde, što svakako nije dobro.

Od ostalih seniora nastupili su u dvojcu bez kormilara Mile Čakarun i Ivica Ban ali nisu uspjeli izboriti finale. Nažalost, Luka Baričević koji je trebao veslati u dvojcu s Milom Čakarunom zbog bolesti odnosno visoke temperature proteklih dana nije nastupio pa smo tako ostali zakinuti za nastup našeg najboljeg dvojca.

Juniori su prvog dana nastupili u dvojcima, a od dvije posade u finale je pobjedom u svojoj eliminacijskoj skupini ušla samo posada u kojoj su veslali Leon Mikulić i Matija Milin. Nažalost, Andreas Vaško i Dominik Božidar Milardović nisu uspjeli ući u finale nakon što su u svojoj skupini bili peti. U popodnevnom finalu juniorskih dvojaca bez kormilara Leon Mikulić i Matija Milin zauzeli su četvrto mjesto.

U najzanimljivijoj utrci programa prvog dana regate u kojoj su u utrci seniorskih samaca nastupila trojica svjetskih prvaka, slavio je odlični Damir Martin ispred braće Martina i Valenta Sinkovića.

Drugi dan regate obilježili su nastupi u većim disciplinama. Seniorski četverac Josip Banović, Filip Pedić, Mile Čakarun i Ivica Ban zauzeo je treće mjesto ali s velikim zaostatkom za prvoplasiranim. Marin Begović je ponovno veslao dvojac s Antom Janjićem ali bez rezultatskog pomaka odnosno došlo je do nazadovanja jednog mjesta u odnosu na subotu.

Juniori Leon Mikulić i Matija Milin veslali su drugi dan kombinirani četverac s veslačima Mladosti Filipom Jurlinom i Tomislavom Kurtonićem. Uspjeli su se probiti u finale ali dalje od šestog mjesta u finalu nisu uspjeli doći. Andreas Vaško i Dominik Božidar Milardović veslali su dvojac bez kormilara i u finalu zauzeli peto mjesto.

> Rezultati

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pregled sezone 2014.
Zimske pripreme u Zatonu
Daljinska regata - Zagreb

>>> ARHIVA