> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




SVJETSKO PRVENSTVO SENIORA DO 23 GODINE - PLOVDIV
Luka Baričević i Mile Čakarun osmi u osmercu

26. srpnja 2015. Piše: Petar Milin |




Svjetsko prvenstvo za seniore do 23 godine održano je u bugarskom Plovdivu od 22. do 26. srpnja. U posadi hrvatskog osmerca koji je osvojio osmo mjesto veslala su dvojica veslača Jadrana, Luka Baričević i Mile Čakarun. U osmercu su još nastupili Danijel Plišić(VK Jadran Rijeka), Lovro Anzulović(VK Zagreb), Matej Matković(VK Neptun Dubrovnik), Bernard Samardžić, Toni Čavka(VK Marina Kaštela) i Mato Brandt(VK Vukovar) i kormilar Marin Mateljan. Kao rezervni veslač za posadau osmerca u Plovdiv je putovao i Filip Pedić.

Već prva utrka eliminacija pokazala je da će osmerac vrlo teško izboriti finale. Veliki zaostatak na prvom prolazu na 500 metara od gotovo dužine broda nije obećavao pa je na kraju u svojoj elimacijskoj skupini osmerac osvojio peto mjesto, jedno bolje od domaćina, Bugarske.

U repasažnoj skupini ponovio se gotovo isti scenarij s početka utrke pa je naš osmerac izgubio kontakt s vodećima i na kraju u cilj ušao kao četvrti što nije bilo dovoljno za prolaz u finale, koje su izborile prve dvije posade.

U utrci finala B, koja je odveslana najbolje na regati, opet je došlo do sporijih prvih 500 metara utrke ali je u drugom dijelu staze, a naročito u finišu podignut nivo veslanja što je rezultiralo na kraju drugim mjestom odnosno osmim ukupno.

Od ostalih hrvatskih posada najbolji rezulatat ostvario je Luka Radonić u lakom samcu osvojivši brončanu medalju, prvu za hrvatsko veslanje nakon pet godina na ovom natjecanju, te Valentina Plejić u samcu koja ostvarila vrlo dobar uspjeh plasiravši se u finale u kojem je zauzela šesto mjesto. Dvojac na pariće Tomislav Šain i Ante Ančić bio je dvanaesti, a Luka Pap i Mario Kojundžić dvadeset i prvi u lakom dvojcu na pariće.

 

> Nastupi veslača Jadrana na SP seniora do 23 godine

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Finale Hrvatskog veslačkog kupa
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA