> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
45. MEĐUNARODNA REGATA - MARIBOR
Pet prvih mjesta za Jadranaše

26. kolovoza 2023. Piše: Petar Milin |
Veslači Jadrana su nakon dugo vremena nastupili u slovenskom Mariboru na 45. Međunarodnoj regati i ostvarili zapažene rezultate. Zadnji nastup veslača Jadrana u Mariboru bio je daleke 1964. godine, tada na Prvenstvu Jugoslavije.

Na regati u Mariboru veslači Jadrana osvojili su ukupno pet prvih mjesta, pet drugih i jedno treće mjesto. Bila je to prva regata nakon ljetne stanke za veslače Jadrana, ujedno i provjera za veslače pred nastavak jesenskog dijela sezone. U Mariboru su nastupili i veslači Jadrana, kandidati za nastup na Balkanskom veslačkom prvenstvu koje će biti održano sredinom rujna u Rumunjskoj.

Prva mjesta na regati u Mariboru ostvarili su četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Mateo Matešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić i Bartol Cuković, u samcu mlađih juniora Toni Čurković, dvojac na pariće kadeta u sastavu Mateo Matešić i Davor Božajić, zatim Rahela Marcelić u samcu kadetkinja i četverac na pariće kadeta u sastavu Jan Pavičić, Mikula Bobić i Matija Vujević i Marko Mišulić.

Druga mjesta zauzeli su četverac bez kormilara seniora Petar Miloš, Roko Skočić, Duje Kanjer i Luka Petković, četverac bez kormilara mlađih juniora Frane Vulelija, Roko Bubić, koji je veslao u kombiniraoj posadi s veslčima osječkog Iktusa Jakovom Horvatom i Jakovom Wagnerom, zatim četverac na pariće mlađih juniorki Viktorija Aleta, Dora Turčinov, Martina Viduka i Lana Marijačić. Još su drugo mjesto osvajali četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Lovre kolega, Adrian Vidović, Niko Skočić i Luka Čoban, u samcu mlađih juniorki Augustina Mihatov te druga posada četverca na pariće kadeta u sastavu Marko Dinarina, Marko Borić, Teo Valjin i Teo Škarpona.

Peta mjesta osvajali su Mara Bencun u samcu juniorki te Petra Babara i Nika Kovaču u dvojcu na pariće juniorki.

S veslačima su u Mariboru bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin, a u pratnji Gordan Marinović, predsjednik Nadzornog odbora i Rino Rados, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Jadrana.

Sedam Jadranaša nastupiti će u osmercu na Balkanskom veslačkom prvenstvu u Rumunjskoj

Veslači Jadrana nastupiti će u osmercu mlađih juniora u rumunjskom gradu Pantelimonu na Balkanskom veslačkom prvenstvu. U sastavu osmerca hrvatske veslačke izborne vrste nastupiti će Mateo Matešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić, Roko Bubić, Frane Vulelija i Bartol Cuković zajedno s veslačima osječkog Iktusa Jakovom Wagnerom i Jakovom Horvatom dok će kormilar posade biti Jadranov Vito Filipi, a trener Branimir Vujević.

Nakon više od trideset godina hrvatski veslači vratili su se nastupati na Balkansko prvenstvo protekle godine, kada je ono održano u Višegradu, u Bosni i Hercegovini. Jadranovi veslači su u prošlosti postizali značajne rezultate u juniorskoj kategoriji, tada u sastavu Jugoslavenske veslačke reprezentacije. Zadnji puta su nastupili 1988. godine u turskom Istanbulu, kada su Marko Perinović i Leopold Kolega osvojili srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara juniora.

Na Balkanskom prvenstvu nastupaju vrlo jake veslačke zemlje poput Rumunjske, Bugarske, Turske, Srbije i Grčke.

> nastupi veslača Jadrana na Balkanskom veslačkom prvenstvu

Sara Žuvanić nastupa na Mediteranskim igrama na pijesku u Grčkoj

Rowing Beach Sprint nova je veslačka disciplina koja će biti zastupljena u programu Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. Hrvatski veslački savez od ove sezone uključio se intenzivnije u praćenje ove nove discipline koja uključuje sprint na obali i veslanje te opet povratak na obalu i sprint do cilja.

Veslački klub Jadran imati će svoju predstavnicu u sastavu hrvatske izborne vrste, koja će u grčkom Heraklionu nastupiti u ovakvom tipu veslanja. Biti će to Sara Žuvanić, koja će nastupiti u samcu te u štafeti koja kombinira samac i dvojac na pariće.

https://heraklion23.gr/sports/rowing-beach-sprint/

Dvojac na pariće kadeta Davor Božajić i Filip Matešić

Rahela Marcelić, najbrža u samcu kadetkinja

Toni Čurković, prvi u samcu mlađih juniora

Matija Vujević, Marko Mišulić, Mikala Bobić i Jan Pavičić, prvi u četvercu na pariće kadeta

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA