> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




4, REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL TONČI SKENDER
Jadranaši najuspješniji i u Makarskoj

29. travnja 2023. Piše: Petar Milin |




Natjecanje za Kup Dalmacije nastavljeno je regatom u Makarskoj, Memorijalom Tončija Skendera. Kao i u prve dvije regate, regata u Dubrovniku je prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta, veslači Jadrana bili su najuspješniji u ukupnom poretku regate. Veslači Jadrana ostvarili su ukupno jedanaest pojedinačnih pobjeda i ukupne pobjede u kategorijama juniora B i seniora.

Regata u Makarskoj održava se podno Biokova, u prekrasnom ambijentu, a veslači su ovaj puta imali i vrlo dobre uvjete za veslanje, pa je bez poteškoća odrađen puni program.

Jadranaši su odnijeli pobjede u četvercu bez kormilara seniora, a veslali su ga Ivan Mustać, Petar Miloš, Niko Škarpona i Antonio Višić, zatim u dvojcu na pariće seniorki Dora Turčinov i Viktorija Aleta, zatim Roko Skočić i Antonio Višić u dvojcu na pariće juniora, Mara Bencun i Nika Kovač u dvojcu na pariće juniorki.

Pobjede su još ostvarili četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Luka Kraljić, Rafael Brkić, Frane Vulelija i Roko Bubić, četverac sa kormilarom mlađih juniora Marino Hrboka, Adrian Vidović, Pavle Vukojević, Teo Meštrović i kormilar Vito Filipi, zatim Augustina Mihatov u samcu mlađih juniorki, Lana Marijačić i Martina Viduka u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Rahela Marcelić u samcu kadetkinja te Lea Antičević u samcu mlađih kadetkinja.

Drugi su bili Ivan Mustać i Petar Miloš u dvojcu na pariće seniora, Petra Babara u samcu juniorki, Toni Čurković u samcu mlađih juniora, četverac na pariće kadeta u sastavu Teo Škarpona, Marko Dinarina, Davor Božajić i Filip Matešić te Matija Vujević u samcu mlađih kadeta. Treće mjesto zauzeo je četverac gig kadeta u sastavu Teo Valjin, Marko Borić, Mikula Bobić, Martin Vujević i kormilar Jan Pavičić.

Četvrto mjesto zauzeo je četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Luka Čoban, Šimun Ricov, Niko Skočić i Jere Vlatković.

Jadran je, trećom pobjedom u nizu, učvrstio vodstvo u ukupnom poretku za Kup Dalmacije dvije regate prije kraja natjecanja. Sljedeća regata na rasporedu je u Kaštel Kambelovcu 20. svibnja, dok je posljednja u Posedarju 18. lipnja.

S veslačima su u Makarskoj bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo i Petar Milin.

> Foto galerija

>>> pobjednici na regati

Rahela Marcelić, prva u samcu kadetkinja

Antonio Višić i Roko Skočić, prvi u dvojcu na pariće juniora

Lea Antičević, prva u samcu mlađih kadetkinja

Viktorija Aleta i Dora Turčinov, prve u dvojcu na pariće seniorki

Augustina Mihatov, prva u samcu mlađih juniorki

Dvojac na pariće mlađih juniora Mateo Matešić i Bartol Cuković

Četverac s kormilarom mlađih juniora Teo Meštrović, Pavle Vukojević, Adrian Vidović, Marino Hrboka i kormilar Vito Filipi

Četverac bez kormilara mlađih juniora Luka Kraljić, Rafael Brkić, Frane Vulelija i Roko Bubić

Mara Bencun i Nika Kovač, prve u dvojcu na pariće juniorki

Lana Marijačić i Martina Viduka, prve u dvojcu na pariće mlađih juniorki

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA