> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




CROATIA OPEN - ZAGREB
Dvije pobjede za mlađe juniore

16. travnja 2023. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su na našoj najvećoj međunarodnoj regati - Croatia openu u Zagrebu. Prvi puta nakon nekoliko godina regata je ponovno okupila veliki broj veslača iz Hrvatske i regije, a i šire, sudjelovalo je preko 50 klubova i saveza.

Od Jadranaša najbolje rezultate prvog dana regate ostvarili su mlađi juniori, koji su osvojili prvo mjesto u osmercu u memorijalnoj utrci ''Zdravko Grahovac''. Veslali su Mateo Matešić, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Luka Kraljić, Frane Vulelija, Roko Bubić, Marino Hrboka, Lovre Kolega i kormilar Vito Filipi.

Prethodno su veslali u dvojcima bez kormilara, gdje su obje posade uspjele izboriti finale, a zauzeli su četvrto i peto mjesto. Dvojce su veslali Mateo Matešić i Bartol Cuković, koji su bili četvrti, i Luka Kraljić i Rafael Brkić, koji su zauzeli peto mjesto.

Prvog dana natjecanja još su finala izborili Sara Žuvanić u samcu lakih seniorki, koja je na kraju zauzela četvrto mjesto i dvojac bez kormilara juniora u sastavu Roko Skočić i Niko Škarpona koji je bio peti.

U eliminacijskim utrkama u finale nisu prošli Mara Bencun u samcu juniorki, završila je na četrnaestom mjestu, i Dora Turčinov i Viktorija Aleta u dvojcu na pariće mlađih juniorki koje su na kraju zauzele ukupno deseto mjesto.

Drugog dana regate veslači Jadrana nastupili su u tri finala, a opet su mlađi juniori bili ti koji su ostvarili najbolje rezultate. Četverac bez kormilara u sastavu Mateo Matešić, Bartol Cuković, Frane Vulelija i Roko Bubić izvrsnim je veslanjem izborio uvjerljivu pobjedu.

Juniori Roko Skočić i Niko Škarpona u dvojcu bez kormilara opet su zauzeli peto mjesto. Viktorija Aleta uspjela je u konkurenciji 45 samaca mlađih juniorki izboriti finale te bila sedma u finalnoj utrci.

Dora Turčinov nije uspjela izboriti finale u samcu mlađih juniorki, na kraju je zauzela petnaesto mjesto.

Sa veslačima su Zagrebu bili treneri Branimir Vujević i Danijel Bajlo.

Osmerac mlađih juniora na dodjeli medalja

Četverac bez kormilara mlađih juniora na dodjeli medalja

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA