> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA KUPA DALMACIJE - DUBROVNIK
Regata prekinuta zbog vremenskih uvjeta

1. travnja 2023. Piše: Petar Milin |




Treća regata ovogodišnjeg Kupa Dalmacije, koja se trebala održati u Dubrovniku na stazi u Rijeci Dubrovačkoj, morala je biti prekinuta nakon samo nekoliko održanih utrka. Početak regate je obećavao sa vremenskim prilikama, sa naoblakom i prijetećom kišom ali bez vjetra. No ubrzo se pokazalo kako neće biti tako, jer je jugozapadni vjetar naglo ojačao, te su uvjeti za veslanje postali gotovo nemogući, pogotovo za najmlađe veslače. Nakon stanke od pola sata, a kako se vremenski uvjeti nisu smirivali, odlučeno je, od strane sudačke službe, prekinuti regatu.

Nažalost, ovaj puta viša sila nije dopustila održavanje regate, koja je jedna od dražih svim dalmatinskim klubovima u kalendaru natjecanja.

> Foto galerija

>>>>>>>

Dan ranije, prilikom puta za 3. Regatu Kupa VSD u Dubrovniku Jadranaši su stali na Pelješcu, u mjestu Ponikve, kako bi odali počast pokojnom predsjedniku Jadrana Mati Marlaisu, koji je preminuo prije tri godine.

U 115 godina dugoj povijesti Veslačkog kluba Jadran bilo je ukupno 14 predsjednika Upravnog odbora. Jedini koji nosi titulu počasnog predsjednika je Mato Marlais.

Uz trenera Romana Bajla i pokojnog tajnika Čedu Škorića, temelje djelovanja suvremenog Jadrana, iz kojih su kasnije proizašli vrhunski sportski rezulatati, i na kojima se i danas temelji djelovanje našeg kluba, postavio je Mato Marlais.

Čovjek čiji je doprinos razvoju Jadrana nemjerljiv u proteklih 50 godina, a pogotovo u razdoblju dok je bio predsjednik, od 1973. do 1981. godine, kada je izgrađen novi Veslački dom, za čiji je dovršetak uvelike zaslužan.

U ime Uprave, trenera i veslača Jadrana vijenac su položili predsjednik Nadzornog odbora Gordan Marinović i Rino Rados, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora.

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA