> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA
Joško Matulić ponovno izabran za predsjednika Jadrana

16. svibnja 2017. Piše: Petar Milin |
Na redovnoj izbornoj Skupštini Veslačkog kluba Jadran Zadar za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine ponovno je za predsjednika izabran Joško Matulić dok je za dopredsjednika također ponovno izabran Danijel Kolega. Niti sastav Izvršnog odbora nije pretrpio velike promjene, pa je tako samo pomlađen dvojicom novih članova.

Izvršni odbor kluba dobio je povjerenje članova Skupštine da vodi klub i u narednom četverogodišnjem razdoblju nakon što je izabran na Izvanrednoj Skupštini kluba početkom 2016. godine.

Na početku Skupštine izvješće o radu kluba za razdoblje od 2013. do 2016. godine podnio je predsjednik Joško Matulić, te naveo da je tom razdoblju klub ostvario neke zapažene sportske uspjehe poput osvajanja medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2014. godine i dvije medalje na Europskim juniorskim prvenstvima 2013. i 2014. godine. Veslači Jadrana bili su konstantno prisutni u posadama Hrvatske veslačke izborne vrste u proteklom četverogodišnjem razdoblju. Na Hrvatskom veslačkom prvenstvu veslači Jadrana osvojili su u proteklom četverogodišnjem razdoblju ukupno 32 medalje od čega 13 naslova prvaka države u različitim kategorijama i disciplinama uz ukupno osvajanje naslova prvaka u konkurenciji juniora 2014. i mlađih juniora 2015. godine. Uz nastupe na regatama, klub je bio organizator nekoliko natjecanja, prije svega već tradicionalne regate osmeraca, koja se održava u kolovozu u Jazinama, kao i regate Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije. Kao negativne strane predsjednik je u svojem izvješću naveo da su sa aktivnim veslanjem u proteklom četverogodišnjem razdoblju prestala sedmerica seniora od kojih su se očekivali rezultati baš u periodu koji dolazi.

Poslovanje kluba je bilo stabilno i sve obaveze podmirene, najviše zahvaljujući potpori Grada Zadra i donacijama sponzora kazao je završno predsjednik Joško Matulić, još jednom zahvalivši Gradu Zadru i Sportskoj zajednici Grada Zadra na brizi o klubu.

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Rino Rados izvjestio je članove Skupštine o financijskom poslovanju kluba, te da je poslovanje bilo u skladu s Zakonom kao i da klub nema nikakvih obaveza niti dugovanja.

Nakon izvješća predsjednika kluba i predsjednika Nadzornog odbora, razrješeno je dosadašnje vodstvo kluba, a kako je Verifikacijska komisija utvrdila da je nazočan dovoljan broj članova za pravovaljano odlučivanje, pristupilo se izboru novog vodstva kluba. Kao jedini predloženi kandidat izabran je jednoglasno dosadašni predsjednik Joško Matulić. On je zatim predložio i novi Izvršni odbor, što su članovi Skupštine također jednoglasno prihvatili.

Umjesto dugogodišnjih članova Izvršnog odbora Mate Marlaisa i Ivice Pinjatele, koji su prepustili svoje mjesto mlađim članovima, izabrani su bivši uspješni veslači Jadrana dr. Tomislav Dominis i Antonio Buča. Uz njih, Izvršni odbor čine Romano Bajlo, Zoran Hrboka, Danijel Kolega, Tomislav Antišin, Dino Žuvanić, Vjekoslav Bobić, Josip Stojčević i Darija Kraljević, koja je još jednom izabrana za tajnicu.

Nakon dugo godina Izvršni odbor kluba napustio je počasni predsjednik Jadrana Mato Marlais, čiji je doprinos razvoju kluba nemjerljiv u proteklih 45 godina, a pogotovo u razdoblju dok je bio predsjednik, krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je izgrađen novi Veslački dom. Njegova riječ na sjednicama Izvršnog odbora uvijek se iznimno poštivala.

Isto tako, Izvršni odbor napustio je i Ivica Pinjatela, čiji je član bio od daleke 1965. godine, kada je po prvi puta izabran u Izvršni odbor Jadrana. U raspravama uvijek staložen i odmjeren u stavovima pronalazeći najbolja rješenja kako pomoći u razvitku kluba i veslača.

Tako se nastavlja tradicija da se u Izvršni odbor biraju bivši uspješni veslači koji sada vode brigu o klubu i sadašnjim veslačima, a na sadašnjim je članovima obaveza da sačuvaju vrijednosti i sve ono što su stvorili prethodnici.

Nadzorni odbor ostao je nepromijenjen. Za predsjednika je opet izabran Gordan Marinović, zamjenik mu je Rino Rados, a član Damir Petrović.

Ivica Pinjatela

Mato Marlais

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimkse pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA