> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




NERETVA OPEN - METKOVIĆ
Osmerac Jadrana opet najbrži na Neretvi

17. srpnja 2016. Piše: Petar Milin | Foto: Veljko Žuvanić




Drugu godinu zaredom veslači Jadrana ostvarili su najbrže vrijeme na utrci osmeraca Neretva open u Metkoviću. U odličnoj atmosferi i organizaciji domaćina, Veslačkog kluba Neretvanski gusar iz Metkovića, lijepa regata na Neretvi polako postaje tradicionalna i sa sve većim brojem posada.

Za razliku od prošlogodišnjeg masovnog starta, ove godine, posade su veslale na kronometar. U utrci na štopericu, posada Jadrana ostvarila je najbolje vrijeme u otvorenoj kategoriji i ukupno najbolje vrijeme odveslavši uzvodnu dionicu od Kule Norinske do Metkovića, u duljini nešto manje od 5 km, u vremenu od 17 minuta i 52 sekunde.

U posadi zadarskog osmerca veslali su Branimir Vujević, Filip Pedić, Andreas Vaško, Mile Čakarun, Ivan Tokić, Marko Dragičević, Petar Milin, Ivan Grancarić i kormilar Martin Jurlina.

Nakon utrke, domaćini su se potrudili veslačima oplemeniti boravak u dolini Neretve. Foto safarijem na jezeru Kuti te tradicionalnim specijalitetima neretvanskog kraja, brudetom od jegulja i žabljih krakova oduševili su sve sudionike. Uz veslače su u potpori u Metkoviću bili i član Nadzornog odbora kluba Rino Rados te Veljko Žuvanić i Božidar Grancarić.

--> foto galerija

--> GPS zapis utrke

--> više o regati na vk-ngusar.hr

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Europsko juniorsko prvenstvo - Trakai
5. Regata Kupa Dalmacije - kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbova regata - Zagreb
Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

Croatia open - Zagreb


1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA