> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ
Rekordni broj osmeraca u Jazinama

20. kolovoza 2016. Piše: Petar Milin |




Peti po redu Jadranov veslački dvoboj okupio je do sada najveći broj posada. Rekordne 23 posade iz Hrvatske, uz goste iz Slovenije, sudjelovale su u dvobojima u uvali Jazine. Lijepo je bilo vidjeti toliki broj posada u Zadru, gdje veslanje osmeraca ima veliku tradiciju s uspjesima koji sežu unatrag stotinu godina.

Ugodno vrijeme išlo je na ruku veslačima pa su se sve utrke uz minimalno kašnjenje uspješno satnici privele kraju. Najbrojnija kategorija na regati bila je ona veterana C, pa se kroz eliminacije moralo odrediti koje će se dvije posade boriti za prvo mjesto. Na kraju je najbolja bila kombinacija Mladost, Mornar i Nova ispred splitskog Mornara na drugom mjestu. Veslači Jadrana u ovoj kategoriji zauzeli su treće mjesto. Osmerac Jadrana u kategoriji veterana C veslali su Zoran Hrboka, Leopold Kolega, Dino Žuvanić, Blaženko Mrkić, Dino Čurković, Bogdan Milin, Rino Rados i Danijel Kolega.

U kategoriji veterana B veslale su dvije mješovite posade Jadrana i Izole iz Slovenije, a bolja je bila ona predvođena slovenskim olimpijcem Erikom Tulom ispred one predvođene zadarskim štrokerom Branimirom Vujevićem, osvajačem brončane medalje na olimpijskim igrama u Sidneyu 2000 upravo u osmercu.

U kategoriji veterana A najbolja je bila posada Arga iz Slovenije, u kategoriji D posada Istre iz Pule, a u kategoriji E kombinirana posada zagrebačke Mladosti i Lie iz Beča.

Kod kombiniranih muško - ženski posada, popularnih mixeva najbolja je bila kombinirana posada Mladosti, Jaruna, Jadrana i Nove.

U muškoj otvorenoj kategoriji najbolji je bio Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba dok je najbolji u ženskoj kategoriji Medicinski fakultet iz Zagreba.

Sudionike regate pozdravio je i gradonačelnik Grada Zadra g. Božidar Kalmeta, te izrazio podršku Veslačkom klubu Jadran na organizaciji ovakvog događaja u uvali Jazine.

Planovi su da sljedeće godine regata postane noćna utrka s čime bi ova regata dosegla novi nivo, te postala prva takvog tipa na ovim našim prostorima.

> Galerija slika

> Rezultati

O regati:

Jadranov veslački dvoboj je sprint regata na kojoj se natječu osmerci. Regata je dio službenog kalendara natjecanja Hrvatskog veslačkog saveza. Lokacija natjecanja je u uvali Jazine odnosno ispred Veslačkog kluba Jadran. Start je predviđen na početku uvale s ciljem na gradskom mostu.

Natjecanje je zamišljeno kao regata na kojoj će se natjecati veslači veterani i veslači u otvorenoj kategoriji u disciplini osmerca(8+). Duljina staze iznosi 500 metara odnosno vremenski oko 1 minutu i 30 sekundi. Natjecanje će se odvijati po kup sistemu, što znači da će se prva utrka odrediti ždrijebom, a dalje će ići posade koje budu uspješnije u međusobnom dvoboju. Medalje i nagrade biti će uručene za tri najbolje posade.

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Europsko juniorsko prvenstvo - Trakai
5. Regata Kupa Dalmacije - kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbova regata - Zagreb
Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

Croatia open - Zagreb


1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA