> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




20. VUKOVARSKI VESLAČKI MARATON
Dva osmerca Jadrana nastupila na Dunavu od Vukovar do Iloka

30. rujna 2023. Piše: Petar Milin |




Dvadeseto izdanje Vukovarskog veslačkog maratona okupilo je preko 200 veslača i veslačica raspoređenih u dvadeset i dvije posada osmeraca iz Metkovića, Dubrovnika, Splita, Makarske, Rijeke, Zagreba, Osijeka, Vukovara i Zadra. Jadranaši su nastupili u muškom i ženskom osmercu u otvorenoj kategoriji.

Veslalo se na standardnoj dionici Dunavom od Vukovara do Iloka u duljini od 34 kilometra. Samo izveslavanje ove zahtjevne dionice predstavlja uspjeh pa rezultati na ovom maratonu nisu u prvom planu. Pobjednici su svi koji ga izveslaju.

Muška posada nastupila je u sastavu Petar Miloš, Filip Pedić, Ivan Mustać, Leon Mikulić, Frane Kalcina, Niko Škarpona, Luka Petković, Antonio Višić i kormilar Toni Čurković. Osvojili su treće mjesto u ukupnom poretku.

Ženski osmerac veslao je u sastavu Augustina Mihatov, Mara Bencun, Viktorija Aleta, Dora Turčinov, Nika Kovač, Maris Milin, Lana Marijačić, Martina Viduka i kormilarka Petra Babara. Osvojile su drugo mjesto u ženskoj konkurenciji i 15 mjesto u ukupnom poretku.

Vukovarski veslački maraton vesla se u znak sjećanja na žrtvu hrvatskih branitelja i Vukovara, među kojima su i članovi HVK Vukovar, njih 32, kao i u znak sjećanja na osnivanje 204. Vukovarske brigade kao i u spomen na poginule i nestale tijekom obrane Vukovara.

Maraton je svečano otvorio gradonačelnika grada Vukovara Ivan Penava, inače i sam bivši veslač Vukovara, poželjevši svim natjecateljima što bolji uspjeh i mirno veslanje. Na svečanom otvorenju sudjelovali su i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja i Vukovarsko-srijemske županije. Nakon svečanog otvorenja, položen je vijenac i upaljene su svijeće podno spomen-obilježja svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku, na ušću Vuke u Dunav.

Veslački klub Jadran sudjeluje na Vukovarskom veslačkom maratonu, s nekoliko izuzetaka, gotovo svake godine od početka održavanja 2004. godine. Ove godine nastupili većinom veslači kojima je to bio prvi nastup. Do sada je u Vukovaru nastupilo ukupno 73 veslača Jadrana koji su uspjeli uspješno odveslati ovu dionicu.

Organizacija čitavog događaja bila je na visokoj razini zahvaljujućim domaćinima iz HVK Vukovar.

U Vukovaru su sa veslačima bili i treneri Danijel Bajlo i Petar Milin, a u pratnji član Uprave Branko Fain, te predsjednik Nadzornog odbora Gordan Marinović te njegov zamjenik Rono Rados.

> Veslači Jadrana koji su nastupili na Vukovarskom veslačkom maratonu do 2023.

 

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA