> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




JMUBO REGATTA - ZAGREB
Uspješna provjera pred Hrvatsko veslačko prvenstvo

4. lipnja 2023. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na Jumbo regatti, koja je svim klubovima poslužila kao kontrolna regata pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Uz hrvatske klubove, na ovoj tradicionalnoj regati nastupili su i veslači iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Jadranaši su na Jarunskoj stazi osvojili ukupno devet medalja, od čega tri prva mjesta, dva druga i četiri treća.

Prva mjesta osvajili su dvojac bez kormilara seniora Ivan Mustać i Petar Miloš, zatim osmerac mlađih juniora u sastavu Marino Hrboka, Mateo Matešić, Bartol Cuković, Lovre Kolega, Luka Kraljić, Roko Bubić, Frane Vulelija, Rafael Brkić i kormilar Vito Filipi, te Mara Bencun u lakom samcu juniorki.

Druga mjesta osvajali su četverac na pariće mlađih juniorki u sastavu Viktorija Aleta, Dora Turčinov, Augustina Mihatov i Lana Marijačić, dok su Viktorija Aleta i Dora Turčinov isto ponovile u dvojcu na pariće mlađih juniorki.

Treća mjesta osvajali su Sara Žuvanić u samcu seniorki, četverac bez kormilara juniora u sastavu Niko Škarpona, Roko Skočić, Duje Kanjer i  Antonio Višić, zatim Bartol Cuković i Mateo Matešić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora, Rahela Marcelić u samcu kadetkinja te dvojac na pariće kadeta Davor Božajić i Filip Matešić.

Četvrto mjesto zauzeli su dvojac bez kormilara juniora Roko Skočić i Niko Škarpona i u četvercu na pariće kadeta Teo Škarpona, Marko Dinarina, Davor Božajić i Filip Matešić.

Peto mjesto zauzeo je dvojac na pariće seniora Ivan Mustać i Petar Miloš, Augustina Mihatov bila je šesta u samcu mlađih juniorki, sedmo mjesto osvojila je Mara Bencun u samcu juniorki te dvojac bez kormilara juniora u sastavu Luka Barešić i Luka Petković.

Osmi je u lakom samcu juniora bio Toni Čurković te druga posada četverca bez kormilara juniora u sastavu Marino Hrboka, Pavle Vukojević, Adrian Vidović i Teo Meštrović.

Ukupno jedanaesto mjesto zauzele su u dvojcu na pariće mlađih juniorki Lana Marijačić i Martina Viduka, a dvadeset i četvrto u dvojcu na pariće kadeta Teo Škarpona i Marko Dinarina.

Sa veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo i Petar Milin.

U Zagrebu je preuzet novi dvojac na pariće marke Filippi, nabavljen u suradnji sa Sportskom zajednicom Zadarske županije koja je sufinancirala nabavu broda.

Slijedi završnica prvog dijela sezone za veslače Jadrana, u lipnju ih očekuje nastup na Mini kup regati VSD u Vrlici, zatim zadnja regata Kupa Dalmacije u Posedarju te Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete u Zagrebu početkom srpnja.

> Foto galerija

Petar Miloš i Ivan Mustać - prvi u dvojcu bez kormilara seniora

Mara Bencun, prva u samcu lakih juniorki

Sara Žuvanić, treća u samcu seniorki

Četverac bez kormilara juniora Antonio Višić, Duje Kanjer, Roko Skočić i Niko Škarpona

Četverac na pariće mlađih juniorki, Lana Marjačić, Augustina Mihatov, Dora Turčinov i Viktorija Aleta

Drugi u dvojcu bez kormilara mlađih juniora, Mateo Matešić i Bartol Cuković

Druge u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Dora Turčinov i Viktorija Aleta

Treći u dvojcu na pariće kadeta, Davor Božajić i Filip Matešić

Treća u samcu kadetkinja, Rahela Marcelić

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA