> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




FINALE HRVATSKOG VESLAČKOG KUPA – OGULIN
Jadran ukupni pobjednik

8. listopada 2023. Piše: Petar Milin |




Nakon pauze od dvije godine u Ogulinu , na jezeru Sabljaci,   održano je Finale Hrvatskog veslačkog kupa. Veslači Jadrana po prvi puta su postali ukupni pobjednici Hrvatskog veslačkog kupa, nakon što su ove sezone već bili ukupno najbolji i na regionalom natjecanju za Kup Dalmacije. Finale hrvatskog veslačkog kupa natjecanje je na kojem se susreću najbolje posade iz regionalnih kupova Miljenka Finderlea te Kupa Dalmacije, a predstavljaju ih najbolje tri posade iz svakog kupa, u izabranim disciplinama i kategorijama.

Veslači Jadrana osvojili su ukupno deset medalja, od čega tri prva mjesta, šest drugih i jedno treće mjesto.

Prva mjesta osvajali su dvojac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Mateo Matešić i Bartol Cuković, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Adrian Vidović, Lovre Kolega, Roko Bubić i Frane Vulelija te dvojac na pariće mlađih juniorki u sastavu Augustina Mihatov i Dora Turčinov.

Druga mjesta osvajali su dvojac bez kormilara seniora Ivan Mustać i Petar Miloš, četverac bez kormilara juniora u sastavu Roko Skočić, Duje Kanjer, Luka Kraljić i Rafael Brkić,  zatim Viktorija Aleta u samcu mlađih juniorki, dvojac na pariće kadeta Davor Božajić i Filip Matešić, četverac na pariće kadeta Marko Mišulić, Marko Borić, Teo Valjin i Matija Vujević te dvojac na pariće juniorki Petar Babara i Nika Kovač.

Treće mjesto zauzela je Mara Bencun u samcu juniorki. Četvrti su bili Toni Čurković u samcu mlađih juniora, Martina Viduka i Lana Marijačić u dvojcu na pariće mlađih juniorki te Rahela Marcelić u samcu kadetkinja dok je druga posada četverca na pariće kadeta u sastavu Teo Škarpona, Marko Dinarina, Mikula Bobić i Jan Pavičić bila šesta.

Bila je ovo ujedno i posljednja regata ove sezone za veslače Jadrana.

S veslačima su u Ogulinu bili treneri Branimir Vujević i Danijel Bajlo.

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA