> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




6. REGATA KUPA DALMACIJE - POSEDARJE
Jadran pobjednik regate i ukupni pobjednik Kupa Dalmacije 2023

18. lipnja 2023. Piše: Petar Milin |




Šesta i posljednja regata za Kup Dalmacije održana je u Posedarju. Veslači Jadrana bili su najuspješniji u ukupnom poretku regate, kao i u svih pet održanih regata ove sezone, te su osvojili naslov ukupnog pobjednika Kupa Dalmacije za ovu sezonu, te također i pojedinačno najuspješniji u kadetima, mlađim juniorima i juniorima.

Lokacija regate u Posedarju pokazala se i ovaj puta kao puni pogodak, veslalo se u gotovo idealnim uvjetima na moru, i klubovima je poslužila kao provjera pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete.

Uz osam pojedinačnih pobjeda te šest drugih i tri treće mjesta veslači Jadrana bili su najuspješniji u kategorijama kadeta A i juniora.

Pobjede za Jadran su ostvarili u seniorskom četvercu bez kormilara Niko Škarpona, Roko Skočić, Duje Kanjer i Antonio Višić, četverac bez kormilara juniora Mateo Matešić, Luka Kraljić, Rafael Brkić i Bartol Cuković, Mara Bencun i Petra Babara u dvojcu na pariće juniorki, četverac sa kormilarom mlađih juniora u sastavu Marino Hrboka, Frane Vulelija, Roko Bubić, Lovre Kolega i kormilar Vito Filipi. Još su pobjeđivali Augustina Mihatov u samcu mlađih juniorki, Toni Čurković u samcu mlađih juniora, četverac Gig na pariće kadeta u sastavu Teo Valjin, Marko Borić, Frane Medić, Martin Vujević i kormilar Jan Pavičić, zatim Matija Vujević u samcu mlađih kadeta.

Drugi su bili Dora Turčinov i Viktorija Aleta u dvojcu na pariće seniorki, Petra Babara u samcu juniorki, Teo Meštrović, Luka Čoban, Niko Skočić i Adrian Vidović u četvercu na pariće mlađih juniora, u samcu kadetkinja Rahela Marcelić, u dvojcu na pariće kadeta Davor Božajić i Filip Matešić te u četvercu na pariće kadeta Marko Mišulić, Teo Škarpona, Mikula Bobić i Marko Dinarina.

Treća mjesta osvajali su Roko Skočić i Antonio Višić u dvojcu na pariće juniora, Duje Kanjer i Luka Petković u dvojcu bez kormilara juniora te Lana Marijačić i Martina Viduka u dvojcu na pariće mlađih juniorki.

Četvrti su u dvojcu na pariće mlađih juniora bili Šimun Ricov i Domagoj Perica dok je Lea Antičević bila šesta u samcu kadetkinja.

Bila je to posljednja regata Kupa Dalmacije za ovu sezonu, veslači Jadrana sada se okreću završnim pripremama za nastup na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete koje će se održati u Zagrebu početkom srpnja.

S veslačima su u Posedarju bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo i Petar Milin, a potporu su davali i predsjednik Jadrana Joško Matulić te predsjednik Nadzornog odbora Gordan Marinović te njegov zamjenik Rino Rados.

Na kraju zahvala svim pojedincima koji su pomogli prilikom organizacije regate, Veslačkom savezu Dalmacije, Općini Posedarje te tvrtki Total ing.

> Foto galerija

Četverac bez kormilara juniora Mateo MAtešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić i Bartol Cuković

Toni Čurković, prvi u samcu mlađih juniora

Četverac s kormilarom mlađih juniora Marino Hrboka, Frane Vulelija, Roko Bubić, Lovre Kolega i kormilar Vito Filipi

Augustina Mihatov, prva u samcu mlađih juniorki

Mara Bencun i Petra Babara, prve u dvojcu na pariće juniorki

Četverac Gig na pariće kadeta Frane Medić, Teo Valjin, Marko Borić, Martin Vujević i kormilar Jan Pavičić

Matija Vujević, prvi u samcu mlađih kadeta

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA