> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
20. SVEUČILIŠNA REGATA SVETOG DUJE U SPLITU
Osmerac Sveučilišta u Zadru izborio finale, na kraju šesti

14. svibnja 2022. Piše: Petar Milin |
Osmerac Sveučilišta u Zadru nastupio je po prvi puta na 20. izdanju naše najveće sveučilišne veslačke regate Svetog Duje u Splitu, i ostvario vrlo dobar rezultat, izborivši finale u kojem je na kraju zauzeo šesto mjesto.

U konkurenciji poznatih sveučilišta Oxford i Cambridge zadarski studenti odradili su dvije vrlo dobre utrke. Veslalo se na stazi duljine 1000 metara, a u eliminacijskoj utrci zadarski osmerac zauzeo je treće mjesto iza Sveučilišta u Oxfordu i Imperial College iz Londona i tako se plasirao u finale.

U finalnoj utrci su zauzeli šesto mjesto, što je na kraju vrlo dobar rezultat s obzirom na jačinu protivnika i malo iskustvo u ovakvim utrkama zadarskih studenata. Pobjedu je odnijela posada Oxforda ispred Sveučilišta u Splitu i Cambridgea. Četvrto mjesto pripalo je Imperial Collegeu dok je peto mjesto zauzelo Sveučilište iz Aachena u Njemačkoj.

U osmercu Sveučilišta u Zadru nastupili su Toni Jelenković, Karlo Buterin, Martin Šimičević, Pere Stipić, Leon Mikullić, Andreas Vaško, Dominik Cimera i Tonči Bezinović.

Veslački klub Jadran u suradnji sa Sportskim akademskim savezom Sveučilišta u Zadru provodi program obuke za sveučilišnu veslačku sekciju, koja okuplja studentice i studente Sveučilišta u Zadru, a studente su za nastup pripremili treneri Branimir Vujević i Petar Milin.

Međunarodna veslačka regata “Sveti Duje” tradicionalna je manifestacija iz područja sveučilišnog sporta koja se od 2002. godine redovito održava u mjesecu svibnju povodom obilježavanja dana grada Splita i blagdana Svetoga Dujma

Program Regate je koncipiran na način da je prvi natjecateljski dan rezerviran za međunarodnu utrku sveučilišnih osmeraca, koja se održava na regatnoj stazi u splitskom Spinutu, u sklopu HVK Gusar. Drugog natjecateljskog dana se u splitskoj luci održava utrka veslačkih legendi Splita te sveučilišta Oxford i Cambridge, koja okuplja sada veslačke veterane, a u natjecateljskim danima olimpijske pobjednike i trofejne veslače koji se iz godine u godinu iznova raduju povratku u Split.

Upravo redovito sudjelovanje sveučilišta iz Oxforda i Cambridgea od 2005. godine jedna su od najvećih snaga Međunarodne veslačke regate Sveti Duje, što privlači i druge sveučilišne ekipe iz cijele Europe koji upravo na ovoj regati traže priliku za okršajem s ovim najpoznatijim studentskim veslačkim posadama. To daje regati dodatan natjecateljski značaj, jednako kao i činjenica da je upravo splitska Regata mjesto gdje se ekipe Oxforda i Cambridgea jedino susreću u revanšu nakon svoje čuvene godišnje utrke “The Boat Race” na rijeci Temzi.

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA