> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA JUNIORE I KADETE 2022.
Devet medalja za veslače Jadrana!

3. srpnja 2022. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana osvojili su devet medalja na 32.(79.)Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete koje se održalo na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu.

U subotu, prvoga dana finalnih utrka, osvojene su tri medalje. Svakako onu najslađu, naslov prvaka države, osvojio je osmerac mlađih juniora u sastavu Roko Bubić, Luka Kraljić, Bartol Cuković, Duje Kanjer, Roko Skočić, Mateo Matešić, Rafael Brkić, Đani Švenjak i kormilar Matija Vujević. Nakon sedam godina, naslov prvaka u ovoj disciplini tako se vratio u Zadar. Bio je to 17. naslov prvaka za veslače Jadrana u ovoj disciplini od neovisnosti Hrvatske, u 32. održana prvenstva.

Izvrsno je veslao i juniorski dvojac bez kormilara u sastavu Ivan Mustać i Petar Miloš koji je osvojio srebrnu medalju.

Brončanu medalju osvojila je posada četverca na pariće mlađih juniorki u sastavu Nika Kovač, Petra Babara, Augustina Mihatov i Viktorija Aleta.

Četvrto mjesto u finalu zauzele su Sara Žuvanić i Mara Bencun u dvojcu na pariće juniorki. Luka Kovač i Niko Škarpona zauzeli su dvanaesto mjesto u dvojcu na pariće juniora dok je četverac na pariće mlađih juniora Toni Čurković, Teo Meštrović, Marino Hrboka i Luka Petković zauzeo deveto mjesto.

Drugog dana natjecanja osvojeno je još šest medalja. Nakon uspješnog prvog dana, gdje su osvojene tri medalje, konačni zbroj zaustavio se na devet.

Zlatnu medalju su osvojili četverac sa kormilarom mlađih juniora u sastavu Mateo Matešić, Roko Skočić, Luka Kraljić, Bartol Cuković i kormilar Matija Vujević te Sara Žuvanić u samcu lakih juniorki. Srebro je u istoj disciplini osvojila Mara Bencun.

Broncu su osvojili u četvercu na pariće juniora Petar Miloš, Ivan Mustać, Luka Kovač i Niko Škarpona, zatim Viktorija Aleta i Augustina Mihatov u dvojcu na pariće mlađih juniorki te Dora Turčinov u samcu kadetkinja.

Drugog dana još su nastupili dvojac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Đani Švenjak i Rafael Brkić, koji je zauzeo sedmo mjesto, dvojac na pariće mlađih juniora Duje Kanjer i Luka Petković bio je jedanaesti dok su Adi Hadžić u samcu mlađih juniora te Roko Bubić i Toni Čurković u dvojcu na pariće mlađih juniora ispali u eliminacijama.

Četvrto mjesto u finalu zauzeo je četverac na pariće kadeta u sastavu Adrian Vidović, Frane Vulelija, Lovre Kolega i Franko Božić.

S nastupom na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete završen je uspješan prvi dio sezone za veslače Jadrana, u kojem su, svakako, uz osvojene medalje na ovom prvenstvu, najvažniji uspjeh nastup Petra Miloša i Ivana Mustaća na Europskom juniorskom prvenstvu te osvajanje ukupne pobjede na natjecanju za Kup Dalmacije ove sezone.

S veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin te vođa puta Gordan Marinović, predsjednik Nadzornog odbora Jadrana.

> Foto galerija

> Nastupi veslača Jadrana na Hrvatskim veslačkim prvenstvima

Osmerac mlađih juniora Roko Bubić, Luka Kraljić, Bartol Cuković, Duje Kanjer, Roko Skočić, Mateo Matešić, Rafael Brkić, Đani Švenjak i kormilar Matija Vujević

Sara Žuvanić, prva u samcu lakih juniorki

Četverac sa kormilarom mlađih juniora Mateo Matešić, Roko Skočić, Luka Kraljić, Bartol Cuković i kormilar Matija Vujević

Dvojac bez kormilara juniora Petar Miloš i Ivan Mustać

Četverac na pariće juniora Petar Miloš, Ivan Mustać, Luka Kovač i Niko Škarpona

Dvojac na pariće mlađih juniorki Augustina Mihatov i Viktorija Aleta

Sara Žuvanić, prva u samcu lakih juniorki, Mara Bencun druga u samcu lakih juniorki sa trenerom Danijelom Bajlom

Dora Turčinov, treća u samcu kadetkinja

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA