> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




1. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL ZLATKO CELENT - SPLIT
Veslači Jadrana ukupni pobjednici regate

13. ožujka 2022. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana započeli su novu veslačku sezonu uspješnim nastupom na 1. Regati Kupa Dalmacije - Memorijalu Zlatka Celenta u Splitu. Pripala im je ukupna pobjeda na regati i pobjede u kategorijama juniora i mlađih juniora. Regata koja se trebala održati još 27. veljače, održana je tako nakon odgode od četrnaest dana, zbog loših vremenskih uvjeta, odnosno tada jake bure. Ovaj puta su na regatnoj stazi u Spinutu bili gotovo pa idealni uvjeti za veslanje, a veslači željni za dokazivanje nakon zimskih priprema i gotovo pet mjeseci stanke.

U takvim okolostima veslači Jadrana ostvarili su čak jedanaest pobjeda, jedno drugo i pet trećih mjesta. Izvrsna je bila Sara Žuvanić koja je pobijedila u samcu juniorki i samcu seniorki, a istakli su se i mlađi juniori, koji su ostvarili pobjede u osmercu, četvercu sa kormilarom i četvercu bez kormilara. Osmerac mlađih juniora veslali su Đani Švenjak, Roko Skočić, Duje Kanjer, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Mateo Matešić, Luka Kraljić, Luka Petković i kormilar Matija Vujević.

U četvercu bez kormilara nastupili su Mateo Matešić, Bartol Cuković, Roko Skočić, Luka Kraljić dok je četverac sa kormilarom mlađih juniora veslao u sastavu Rafael Brkić, Đani Švenjak, Duje Kanjer, Luka Petković i kormilar Matija Vujević.

U samcu juniora pobjedio je Luka Kovač, u samcu mlađih juniorki prva je bila Viktorija Aleta, dok su u dvojcu na pariće prve bile Petra Babara i Augustina Mihatov.

Kadeti su također bili uspješni sa tri pobjede. Dora Turčinov bila je najbrža su samcu kadetkinja, Lovre Kolega, Adrian Vidović, Frane Vulelija i Franko Božić bili su najbolji u četvercu na pariće kadeta, a Teo Škarpona i Filip Matešić u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Drugo mjesto osvojili su Niko Škarpona i Luka Kovač u dvojcu na pariće juniora.

Treća mjesta zauzeli su Ivan Mustać i Petar Miloš u dvojcu bez kormilara seniora, koja je ujedno i bila memorijalna utrka u spomen na Zlatka Celenta, zatim Mara Bencun u samcu juniorki, Niko Škarpona u samcu juniora, Toni Čurković u samcu mlađih juniora te četverac GIG mlađih kadeta u sastavu David Božajić, Mikula Bobić, Martin Vujević, Marko Dinarina i kormilar Marko Vrkić.

Četvrto mjesto zauzeli su Roko Bubić i Teo Meštrović u dvojcu na pariće mlađih juniora, dok su peta mjesta zauzimali Lana Marijačić u samcu kadetkinja te Marino Hrboka i Adi Hadžić u dvojcu na pariće mlađih juniora.

Veslačima je medalje za osvojena prva tri mjesta dijelio Valent Sinković, naš trofejni veslač, olimpijski pobjednik i višetruki svjetski prvak koji se trenutno u Splitu oporavlja od ozljede.

Sa veslačima su u Splitu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije održati će se uZatonu kod Šibenika 27. ožujka.

> Foto galerija

Sara Žuvanić, prva u samcu juniorki i seniorki

Osmerac Đani Švenjak, Roko Skočić, Duje Kanjer, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Mateo Matešić, Luka Kraljić, Luka Petković i kormilar Matija Vujević u društvu Valenta Sinkovića

Četverac na pariće kadeta Lovre Kolega, Adrian Vidović, Frane Vulelija i Franko Božić

Luka Kovač, prvi u samcu juniora

Četverac bez kormilara mlađih juniora Bartol Cuković, Luka Kraljić, Roko Skočić i Mateo Matešić

Petra Babara i Augustina Mihatov, prve u dvojcu na pariće mlađih juniorki

Četverac sa kormilarom mlađih juniora Luka Petković, Duje Kanjer, Đani Švenjak, Rafael Brkić i kormilar Matija Vujević

Viktorija Aleta, prva u samcu mlađih juniorki

Dora Turčinov, najbrža u samcu kadetkinja

Filip Matešić i Teo Škarpona, prvi u dvojcu na pariće mlađih kadeta

 

 

 

PRETHODNA VIJEST >>>>>>

Najava nove veslačke sezone

24. veljače 2022.

 

Približava se početak veslačke sezone koja je trebala biti otvorena 1. Regatom Kupa Dalmacije u Splitu u nedjelju 27. veljače. Međutim, zbog najave lošeg vremena regata se odgodila za 13. ožujka.

U protekla nešto više od četiri mjeseca veslači Jadrana iskoristili su vrijeme kako bi se što bolje pripremili za iduću sezonu.

Srećom nije bilo zabrane treninga, kao protekle dvije godine u istom razdoblju, ali je na program treninga utjecao veliki broj samoizolacija i bolesti uzrokovanih korona virusom, pa čitav program treninga nije bilo moguće provesti u cijelosti. Unatoč tome, veslači su spremni za otvaranje sezone.

Kalendar natjecanja je dosta zbijen, pa će veliki broj regata biti održan već do srpnja, kada je predviđeno Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete dok će seniori svoje natjecanje imati nešto ranije, početkom svibnja.

Od 19. do 27. veljače na pripremama hrvatske veslačke juniorske izborne vrste sudjelovati će i troje Jadranaša, Ivan Mustać i Petar Miloš te Sara Žuvanić. Uz njih će još sudjelovati i trener Branimir Vujević. Njih čekaju desetodnevne pripreme u Zatonu kod Šibenika.

Nadajmo se da će ovogodišnji kalendar natjecanja biti odrađen u cijelosti za razliku od protekle dvije sezone koje su odrađene s pola planiranih regata.

 

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA