> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
3. REGATA MINI KUPA VSD - ZADAR
Najmlađi veslači natjecali se u Jazinama

15. lipnja 2019. Piše: Petar Milin |
U organizaciji Veslačkog kluba Jadran, Veslačkog saveza Dalmacije i Hrvatskog veslačkog saveza, održana je u Zadru treća regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije.

Regata, koja je prvenstveno namjenjena najmlađim veslačima odnosno kadetima i mlađim juniorima, okupila je veliki broj mladih veslača, njih gotovo 150 iz devet od trinaest dalmatinskih klubova te gostiju iz Zagreba te Rame u Bosni i Hercegovini. U nešto više od tri sata programa, veslalo se dvobojski i trobojski na dionici od 500 metara, od dna uvale Jazine pa do gradskog mosta, a ukupno je održano 39 utrka u samcima, dvojcima na pariće te četvercima GIG.

Još jednom su mladi veslači Jadrana obranili naslov najboljeg na ovoj regati, već petu godinu za redom, osvojivši ukupno jedanaest prvih mjesta te sa najviše bodova bili ukupni te pobjednici u kategorijama mlađih i starijih kadeta. Kod mlađih juniora najuspješniji su bili veslači Biokova iz Makarske.

Prva mjesta kod veslača Jadrana osvajali su Margita Andrić u samcu mlađih juniorki, Filip Mijić u samcu mlađih juniora, Dominik Ferjančić u samcu kadeta, Mara Bencun i Lucija Kasap u samcima kadetkinja, četverci Gig kadeta u sastavu Toma Rogić, Roko Gravić, Antonio Pavlović, Dominik Ferjančić i kormilar Ivano Sukara te drugi četverac u sastavu Elvis Vrkić, Domagoj Šare, Paulo Švorinić, Matej Milin i kormilar Nikola Tot.

Još su kod mlađih kadeta prva mjesta osvajali Đani Švenjak i Nikola Tot u samcima, Duje Kanjer i Lovre Kurtin u dvojcu na pariće te Lana Barešić u samcu.

Druga mjesta osvajali su Natali Pera u samcu mlađih juniorki, Frane Bencun i Ante Dukić u samcima mlađih juniora, zatim Antonio Pavlović u samcu kadeta, Matija Kovačević u samcu kadetkinja, Petra Babara u samcu mlađih kadetkinja te Luka Stepanec i Stipe Benković u samcu mlađih kadeta. Treći je bio Ivano Sukara u samcu mlađih kadeta.

 

> Foto galerija

> 3. Regata Mini kupa VSD - Zadar

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA