> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
4. REGATA KUPA DALMACIJE - MAKARSKA
Jadranaši novom pobjedom učvrstili vodstvo u Kupu Dalmacije

25. svibnja 2019. Piše: Petar Milin |
Nakon sedam dana odgode, zbog loših vremenskih uvjeta, regatom u Makarskoj nastavljena je sezona Kupa Dalmacije. Veslači Jadrana, sa dvanaest pobjeda na regati, nastavili su s dobrim rezultatima s prethodnih regata, i s još jednom ukupnom pobjedom na regati učvrstili svoje vodstvo u ukupnom poretku kupa.

U lijepom ambijentu podno Biokova, vrijeme je poslužilo veslače pa je regata održana po dobrim uvjetima za veslanje. Dobre uvjete su iskoristili i veslači Jadrana i postigli najbolje rezultate na ovogodišnjim regatama kupa i to sa čak dvanaest pobjeda na regati. Uz ukupnu pobjedu veslači Jadrana najbolji su bili i u kategorijama mlađih juniora i kadeta.

Prva mjesta na regati osvajali su Andreas Vaško i Leon Mikulić u dvojcu bez kormilara seniora, Dominik Cimera i Ivan Validžić u dvojcu bez kormilara juniora, Luka Pera u samcu mlađih juniora, Ivana Sladić i Sara Žuvanić u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Margita Andrić u samcu mlađih juniorki, Frane Bencun i Lovre Lapčić u dvojcu na pariće mlađih juniora, Lucija Kasap i Mara Bencun u dvojcu na pariće kadetkinja, Antonio Pavlović i Dominik Ferjančić u dvojcu na pariće kadeta, Lana Barešić i Petra Babara u samcima mlađih kadetkinja, Luka Stepanec, Lovre Kurtin, Stipe Benković, Duje Kanjer i kormilar Ivano Sukara u četvercu Gig mlađih kadeta te Nikola Tot u samcu mlađih kadeta.

Druga mjesta osvojili su Leon Mikulić u samcu seniora, Natali Pera i Elizabeta Stipanov u dvojcu na pariće mlađih juniorki te četverac Gig kadeta u sastavu Elvis Vrkić, Domagoj Šare, Paulo Švorinić, Matej Milin i kormilar Nikola Tot.

Treći su bili u četvercu na pariće mlađih juniora Bernard Murtić, Petar Miloš, Luka Ivković i Adrijan Lazanja te Matija Kovačević u samcu kadetkinja.

Četvrta mjesta zauzeli su Maris Milin u samcu seniorki, Filip Mijić u samcu mlađih juniora i Toma Rogić u samcu kadeta. Peta mjesta zauzeli su Iva Karačić u samcu seniorki te Ante Dukić i Andrija Masnić u dvoju na pariće mlađih juniora. Utrku nije uspio završiti Đani Švenjak u samcu mlađih kadeta, dok Laura Antičević nije nastupila u samcu mlađih juniorki zbog zdravstvenih problema.

Na regati su veslače pratili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin dok je u pratnji bio dopredsjednik Nadzornog odbora kluba Rino Rados.

Preostale su još dvije regate Kupa Dalmacije, prva u Kaštelima krajem lipnja, dok je zadnja regata predviđena polovicom rujna u Splitu, nakon ljetne stanke.

> Foto galerija

Pobjednici na regati u Makarskoj:

Andreas Vaško i Leon Mikulić, dvojac bez kormilara seniora

Dominik Cimera i Ivan Validžić, dvojac bez kormilara juniora

Luka Pera, samac mlađih juniora

Ivana Sladić i Sara Žuvanić, dvojac na pariće mlađih juniorki

Lovre Lapčić i Frane Bencun, dvojac na pariće mlađih juniora

Margita Andrić, samac mlađih juniorki

Lucija Kasap i Mara Bencun, dvojac na pariće kadetkinja

Antonio Pavlović i Dominik Ferjančić, dvojac na pariće kadeta

Petra Babara, samac mlađih kadetkinja

Lana Barešić, samac mlađih kadetkinja

Nikola Tot, samac mlađih kadeta

Luka Stepanec, Lovre Kurtin, Stipe Benković, Duje Kanjer i kormilar Ivano Sukara, četverac Gig mlađih kadeta

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA