> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




58. MEĐUNARODNA REGATA - Internationale Villacher Ruderregatta

Veslači Jadrana uspješni u Villachu

8. rujna 2019. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su u austrijskom Villachu na 58. Međunarodnoj regati na jezeru Ossiacher see.  Regata je tradicionalno odredište za veslače Jadrana već dugi niz godina na početku jesenskog dijela sezone, i lijepa prilika mladim veslačima za nastup na međunarodnoj regati.

Prvog dana regate vladali su dobri uvjeti za veslanje, bez vjetra ali povremeno s malo kiše. To se nije moglo reći za drugi dan kada je odrađeno pola programa regate zbog jakog vjetra koji je bio u pojačanju, a nakon prekida  od više od sat vremena, suci su odlučili prekinuti regatu iz sigurnosnih razloga.

Nakon prvog dana natjecanja u kvalifikacijskim utrkama posade Jadrana izborile su nastup u osam finalnih utrka i borbu za medalje. Na kraju su osvojene tri medalje, a bilo bi ih najvjerovatnije i više jer zbog prekida regate nisu nastupile dvije posade koje bi se sigurno borile za jednu od medalja.

Odlično je odveslao dvojac na pariće mlađih seniora u sastavu Leon Mikulić i Andreas Vaško, koji je zauzeo prvo mjesto. Isto tako vrlo dobar imao je i Luka Pera u samcu mlađih juniora. Pobijedio je u jednoj od šest kvalifikacijskih skupina i plasirao se u finale gdje je doslovno u zadnjem metru utrke, po vrlo teškim uvjetima za veslanje, ispustio vodstvo i pobjedu domaćem veslaču iz Villacha.

Vrlo dobro su odveslale i mlađe juniorke u četvercu na pariće i zauzele drugo mjesto. Veslale su Laura Antičević, Ivana Sladić, Margita Andrić i Sara Žuvanić.

Maris Milin i Iva Karačić nastupile su u finalu dvojca na pariće gdje su zauzele četvrto mjesto.  Dvojac na pariće kadetkinja u sastavu Mare Bencun i Lucija Kasap plasirao se, osvajanjem trećeg mjesta u kvalifikacijama, u finalnu utrku, gdje je zauzeo šesto mjesto.

Finale su još izborili četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Jakov Grković, Petar Miloš, Bernard Murtić i Ivan Mustać. Prvi dan su bili drugi u kvalifikacijama, dok u finaloj utrci nisu nastupili zbog prekida regate. Isto tako finale je trećim mjestom u utrci kvalifikacija izborio četverac na pariće kadeta u sastavu Paulo Švorinić, Domagoj Šare, Toma Rogić i Elvis Vrkić ali, isto tako, nije se mogao boriti za medalju zbog prekida regate kao i Ela Žuvanić u samcu, koja je prvog dana bila druga u kvalifikacijama.

Još su nastupili u dvojcu na pariće kadeta Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović, koji su zauzeli prvo mjesto u finalu B, odnosno sedmo ukupno, zatim dvojac na pariće mlađih juniora Luka Ivković i Lovre Lapčić koji je prvog dana u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto , a drugog dana nije nastupio zbog prekida regate. Frane Bencun u lakom samcu juniora bio je prvog dana regate na petom mjestu dok je drugi dan zauzeo četvrto mjesto. Četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Filip Mijić, Adrijan Lazanja, Andrija Masnić i Ante Dukić plasirao se u finale trećim mjestom u kvalifikacijama ali u utrci finala nije nastupio.

U Villachu su uz veslače bili i treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Petar Milin i Danijel Bajlo te predsjednik Jadrana  Joško Matulić te članovi Nadzornog odbora Gordan Marinović i Rino Rados, a u pratnji i Veljko Žuvanić.

Veslače Jadrana do kraja sezone očekuje nastup na još tri regate, a prva od njih je zadnje regata Kupa Dalmacije u Splitu, 15. rujna. Veslači Jadrana vodeći su u ukupnom poretku Kupa Dalmacije i samo ih jedna regate dijeli od obrane prošlogodišnjeg naslova najboljeg na regatama Kupa Dalmacije.

> Foto galerija

Laura Antičević, Ivana Sladić, Margita Andrić i Sara Žuvanić

Luka Pera

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA