> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




JUMBOVA REGATA
Pet medalja za veslače Jadrana

2. lipnja 2019. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na 22. Jumbo regati, međunarodnoj regati koja svake godine okuplja veliki broj veslača. Regata je svima korisna zbog termina neposredno pred Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete, pa velikom broju klubova predstavlja jedan od posljednjih testova pred nadolazeće glavno natjecanje sezone.

Prvog dana regate veslači Jadrana nastupili su u dvije discipline, osmercu mlađih juniora, koji je osvojio drugo mjesto i četvercu na pariće mlađih juniorki koji je bio treći. Osmerac je veslao u sastavu Frane Bencun, Lovre Lapčić, Luka Pera, Luka Ivković, Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić i kormilar Filip Mijić. Četverac na pariće mlađih juniora odveslao je solidnu utrku, a veslao je u sastavu Laura Antičević, Margita Andrić, Sara Žuvanić i Ivana Sladić.

Drugi dan regate veslali su se manji brodovi, a druga mjesta osvajali su Iva Karačić i Maris Milin u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Mara Bencun i Lucija Kasap u dvojcu na pariće kadetkinja te Antonio Pavlović i Dominik Ferjančić u dvojcu na pariće kadeta.

Izboreno je još jedno finale, u dvojcu na pariće mlađih juniorki, gdje su Margita Andrić i Laura Antičević zauzele su šesto mjesto. Sara Žuvanić i Ivana Sladić bile su osme u dvojcu na pariće mlađih juniorki, a Elizabeta Stipanov i Natali Pera desete.

U dvojcu bez kormilara mlađih juniora Bernard Murtić i Ivan Mustać bili su osmi, a isti plasman imali su Lovre Lapčić i Frane Bencun u dvojcu na pariće mlađih juniora. U istoj disciplini Petar Miloš i Luka Ivković bili su četrnaesti.

Nastupili su i veterani, Bogdan Milin u samcu, i zauzeo četvrto mjesto, dok je Rino Rados bio drugi u kombiniranom mix osmercu.

Početkom srpnja veslače Jadrana očekuje nastup na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete koje će se održati u Zagrebu.

Laura Antičević, Margita Andrić, Sara Žuvanić i Ivana Sladić

Iva Karačić i Maris Milin

Mara Bencun i Lucija Kasap

Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA