> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
1. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL ZLATKO CELENT - SPLIT
Veslači Jadrana najuspješniji na otvaranju sezone

10. ožujka 2018. Piše: Petar Milin |
Nastupom na 1. Regati Kupa Dalmacije - Memorijalu Zlatka Celenta u Splitu veslači Jadrana otvorili su novu veslačku sezonu. Ukupna pobjeda na regati te pobjede u kategorijama seniora i kadeta rezultat su za početak sezone. Uz navedene pobjede seniori Jadrana Leon Mikulić i Andreas Vaško slavili su u memorijalnoj utrci dvojaca bez kormilara i zasluženo primili pokal iz ruku splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića - Opare.

Lijepo vrijeme na regatnoj stazi u Spinutu s umjerenim jugoistočnim vjetrom omogućilo je relativno regularne uvjete za održavanje regate, pa veslači nisu imali previše problema u savladavanju staze.

Šest pobjeda, šest drugih i tri treća mjesta ostvarili su Jadranaši na regati u Splitu.

Pobjede su za Jadran ostvarili seniorski četverac bez kormilara u sastavu Josip Banović, Marko Dragićević, Leon Mikulić i Andreas Vaško, zatim dvojac bez kormilara seniora Leon Mikulić i Andreas Vaško, u samcu juniorki i seniorki Ela Žuvanić, četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Marko Medin, Mihovil Bogatić, Luka Pera i Grgo Gurlica, dvojac na pariće kadetkinja u sastavu Sara Žuvanić i Ivana Sladić te dvojac na pariće mlađih kadeta u sastavu Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović.

Druga mjesta osvajali su juniorski četverac bez kormilara u sastavu Stipe Vujević, Ivan Grancarić, Dominik Cimera i Tonči Bezinović, dvojac bez kormilara juniora Ivan Grancarić i Dominik Cimera, zatim Maris Milin u samcu juniorki, prva posada dvojca na pariće kadeta u sastavu Bernard Murtić i Petar Miloš kao i druga posada dvojca na pariće kadeta u sastavu Jakov Grković i Ivan Mustać. Drugo mjesto osvojila je i Mara Bencun u samcu mlađih kadetkinja.

Treće mjesto osvojili su druga posada seniorskog dvojca bez kormilara u sastavu Ivan Tokić i Luka Smirčić, Lovre Lapčić u samcu kadeta te Iva Zorić u samcu kadetkinja.

Četvrti su bili u četvercu bez kormilara seniora Stipe Vujević, Ivan Tokić, Luka Smirčić i Tonči Bezinović, peto mjesto zauzele su Iva Karačić u samcu seniorki kao i Natali Pera u samcu mlađih juniorki. Sedmi su bili u četvercu na pariće mlađih juniora Duje Žilić, Jure Jurjević, Dominik Šango i Martin Košta, dok je treća posada dvojca na pariće kadeta Đanni Peraić i Đani Peričić zauzela šesto mjesto.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije održati će se 27. ožujka u Šibeniku.

S veslačima su u Splitu bili i treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin te dopredsjednik Nadzornog odbora kluba Rino Rados.

> Foto galerija

Ela Žuvanić, prva su samcu seniorki i juniorki.

Četverac bez kormilara seniora Josip Banović, Marko Dragičević, Leon Mikulić i Andreas Vaško

Četverac na pariće mlađih juniora Grgo Gurlica, Luka Pera, Mihovil Bogatić i Marko Medin

Dvojac na pariće kadetkinja Sara Žuvanić i Ivana Sladić

Dvojac na pariće mlađih kadeta Antonio Pavlović i Dominik Ferjančić

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA