> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




PREDAVANJE NA TEMU KONDICIJSKE PRIPREME SPORTAŠA
Gostovao Luka Radman

11. ožujka 2015. Piše: Petar Milin |




U organizaciji Udruge kondicijskih trenera Zadarske županije u prostorijama Veslačkog kluba Jadran održano je predavanje na kojem je gostovao svjetski uvaženi kondicijski trener prof. Luka Radman.

S iskustvom iz velikog broja sportova od nogometa, košarke, rukometa, vaterpola i mnogih drugih, Luka Radman jedan je od najcjenjenijih trenera za kondicijsku pripremu sportaša na ovim prostorima. U 30 godina trenerskog staža radio je s mnogim vrhunskim sportašima, uključujući Tonija Kukoča, Dina Rađu, Ivana Balića i mnoge druge, a u javnosti je zasigurno najpoznatiji kao čovjek koji je uvelike pridonio osvajanju brončane medalje hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine kada je bio zadužen za kondicijsku pripremu naših nogometaša.

Prije početka trenerske karijere imao je i vlastito iskustvo bavljenja sportom kada je kao dizač utega postizao vrlo dobre rezultate. Upravo iskustvo i tehniku kojom je ovladao u dizanju utega koristi kao temelj u svom radu s sportašima. U dvoipolsatnom predavanju tako su zadarski treneri mogli čuti, iz mnogih primjera iz prakse, medode rada koje primjenjuje ovaj stručnjak, a koje su se pokazale uspješnim. Prof. Radman istaknuo je, među ostalim, da u današnje vrijeme kondicijski treneri postaju neizostavni i nezamijenjivi dio u vrhunskom sportu, a i na nižim razina sve do sportske rekreacije.

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pregled sezone 2014.
Zimske pripreme u Zatonu
Daljinska regata - Zagreb

>>> ARHIVA