> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




JUMBOVA REGATA - ZAGREB
Luka Baričević i Mile Čakarun najbrži u dvojcu bez kormilara seniora

7. lipnja 2015. Piše: Petar Milin |




Jumbova regata nazvana po, pretprošle godine preminulom veslačkom entuzijastu, Juliju Boroši Jumbu i ove godine okupila je veliki broj hrvatski posada kao i posada iz susjednih zemalja.

Veslači Jadrana nastupili su ovaj puta u nešto skromnijem sastavu ali s vrlo dobrim rezultatima. Dvojac bez kormilara seniora Luka Baričević i Mile Čakarun osvojio je prvo mjesto, a četverac na pariće mlađih juniorki u sastavu Ela Žuvanić, Maris Milin, Rina Marcelić s veslačicom splitskog Mornara Andreom Paladom treće mjesto.

Za dvojac bez kormilara bila je to posljednja provjera pred međunarodnu regatu na Bledu u Sloveniji. Dvojac, koji je ove godine nastupio samo na jednoj regati, zbog ozljeda i bolesti, napokon je uspio pokazati da zna brzo veslati te je odveslao vrlo dobru utrku, a posebno dobro u drugom dijelu staze kada su izgradili prednost pred, u dosadašnjem dijelu sezone, boljom posadom riječkog Jadrana i kaštelanske Marine Danijelom Plišićem i Bernardom Samardžićem. Nadamo se da će i na regati na Bledu nastaviti s dobrim veslanjem.

U istoj utrci nastupio je još jedan član Jadrana, Ivica Ban, koji je veslao s veslačem Zagreba Lovrom Anzulovićem i zauzeo četvrto mjesto.

Četverac na pariće mlađih juniorki odveslao je također vrlo dobro ali više od trećeg mjesta u ovom trenutku nije bilo moguće postići. Zaostatak od devet sekundi se ne čini toliko velik pogotovo s obzirom na pobjedničku posadu Ošjaka koja je dominirala utrkom, te od tri sekunde do drugoplasirane Trešnjevke.

Drugoga dana u samcu mlađih juniorki nastupila je Ela Žuvanić te se probila u finale, a tamo je zauzela šesto mjesto.

> Foto galerija

> Rezultati

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA