5. Regata kupa Dalmacije - Memorijal Perica Vlašić - Split

25. lipnja 2010. Piše: Petar Milin

Peta, predposljednja, regata Kupa Dalmacije - Memorijal Perica Vlašić, održana je u Splitu na regatnoj stazi u Spinutu. Vremenske prilike ovaj puta su ipak stale na stranu veslača te je ovaj puta, za razliku od regate u Makarskoj, koja je bila odgođena, natjecanje održano po lijepom i sunčanom vremenu te po mirnom moru uz uznimku samog kraja regate kada se vjetar malo pojačao. Jedina zamjerka na organizaciju ide na račun kašnjenja utrka koje je na kraju iznosilo gotovo 45 minuta te velikog broja brodova i jedrilica koje su isplovljavali iz marine u Spinutu te ulazile u stazu te ometale veslače pravljenjem valova.

Veslači ''Jadrana'' na regati su osvojii tri prva, pet drugih, pet trećih te četiri četvrta mjesta. Pobjede su ostvarili dvojac bez kormilara seniora Branimir Vujević i Josip Stojčević, dvojac bez kormilara juniora Mate Ledenko i Mile Čakarun te dvojac na pariće kadeta B Andreas Vaško i Matija Milin.

Druga mjesta zauzeli su seniorski četverac bez kormilara Marin Mašina, Toni Bilan, Marko Đurica i Karlo Bilić, koji je odveslao solidnu utrku u napetoj borbi sa kombiniranom posadom ''Gusara'', riječkog ''Jadrana'' i ''Mladosti'' u kojoj su ispustili pobjedu u zadnjem dijelu staze za ''lopticu'' broda. Još su druga mjesta zauzeli posada dvojca bez kormilara juniora Ante Antišin i Roko Pekić, dvojac na pariće mlađih juniora Marko Perić i Toma Čepinac, samac kadeta Ivan Kapitanović i četverac sa kormilarom mlađih juniora u sastavu Mihovil Maričić, Antun Plenković, Luka Baričević, Mateo Tolić s kormilarom Andreasom Vaškom koji je pobijedio u prvoj utrci ali je morao ponoviti svoju utrku nakon što je tokom prve utrke došlo do kontakta sa posadom ''Gusara'' .

Treća mjesta osvojili su dvojac na pariće juniora Ivan Bezinović i Josip Pavić, samac mlađih juniora Željko Batur, samac juniora Vito Žuvanić, četverac na pariće mlađih juniora Luka Pedić, Bepo Šoša, Marin Pavleka i Kristian Zelić, te treća posada dvojca bez kormilara juniora Antonio Adžić i Josip Jurjević.

Sljedeća, posljednja, regata kupa Dalmacije za ovu sezonu na rasporedu je za dva tjedna, a održati će se u Kaštel Kambelovcu.

Slike sa regate pogledajte u foto galeriji.

Povezane vijesti

1. Regata kupa Dalmacije - Split

2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik

4. Regata kupa Dalmacije - Makarska

6. Regata kupa Dalmacije - Kaštela

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr