1. Regata kupa Dalmacije - Memorijal Zlatko Celent - Split

20. ožujka 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Otvaranje veslačke sezone započelo je s prvom regatom ovogodišnjeg kupa Dalmacije koja se održala u Splitu na regatnoj stazi u Spinutu, nakon odgode regate zbog loših vremenskih uvjeta koji su onemogućili odvijanje regate 6. ožujka.

Iako je i ovaj puta jugo prijetilo neodržavanjem regate, natjecanje se ipak uspjelo privesti kraju uz dosta poteškoća za veslače, pogotovo u prvih 1000 metara staze zbog dosta jakog kontra vjetra. Na prvoj ovogodišnjoj regati nastupilo je ukupno 315 veslača raspoređenih u 187 posada iz svih dalmatinskih klubova.

Veslači ''Jadrana'' nastupili su s ukupno 17 posada koje su ostvarile sedam prvih, tri druga, tri treća mjesta uz dva četvrta i jedno peto i šesto mjesto.

Kod juniora su prva mjesta vrlo uvjerljivo osvojili dvojac na pariće Josip Jurjević i Antonio Adžić te dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun. Zatim su tri pobjede ostvarili mlađi juniori i to u samcu Marko Perić, u dvojcu na pariće Antun Plenković i Željko Batur te četvercu na pariće koji je veslao u sastavu: Toni Jelenković Ivan Bajlo, Toma Čepinac i Mateo Tolić. U zadnjoj utrci regate pobjedu je donio seniorski četverac bez kormilara, koji je u vrlo napetoj utrci pobijedio četverac ''Gusara'' za pola dužine broda, a veslali su ga: Josip Stojčević, Marin Begović, Branimir Vujević i Branko Begović. Pobjedu je još ostvario dvojac na pariće kadeta B Andreas Vaško i Matija Milin

Druga mjesta osvojili su juniorski dvojac bez kormilara Ante Antišin i Roko Pekić, juniorski samac Vito Žuvanić te seniorski samac Marin Mašina, a treća mjesta osvajali su dvojac na pariće mlađih juniora Roko Salama i Luka Baričević, četverac na pariće mlađih juniora Luka Pedić, Bepo Šoša, Marin Pavleka i Josip Zrilić.

U memorijalnoj utrci u spomen na Zlatka Celenta nastupila su tri naša seniorska dvojca bez kormilara, koja su ostvarila različite rezultate ne snašavši se dobro na vjetrovitoj stazi, a najbolji plasman ostvario je dvojac Branimir Vujević i Branko Begović, koji je zauzeo treće mjesto, dok su Josip Stojčević i Marin Begović zauzeli četvrto mjesto, a treća posada Marko Đurica i Toni Bilanšesto. U memorijalnoj utrci pobijedila je posada ''Gusara'' Nikša Skelin i Silvio Šupić.

Od ostalih posada koje su nastupile na regati četvrto mjesto osvojio je dvojac na pariće kadeta Ivan Kapitanović i Nikola Knežević dok je druga posada dvojca na pariće kadeta Josip Čerina i Filip Pedić zauzela peto mjesto.

Sljedeća regata ovogodišne sezone kupa Dalmacije na programu je već za sedam dana kada će se utrke održati u Zatonu kod Šibenika.

Slike sa regate pogledajte u foto galeriji.

Povezane vijesti

2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik

4. Regata kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata kupa Dalmacije - Split

6. Regata kupa Dalmacije - Kaštela

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr