6. Regata kupa Dalmacije - Kaštel Kambelovac

10. srpnja 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Ovogodišnja sezona natjecanja za kup Dalmacije privedena je kraju šestom regatom koja je održana u Kaštel Kambelovcu. Početak same regate nije obećavao zbog, ove godine uobičajenih, problema sa vremenskim neprilikama, odnosno jakog vjetra. Nakon sastanka regatnog odbora odlučeno je da će se utrke održati na skraćenoj stazi od 1000 metara za juniore A i B te seniore, a za kadete na stazi od 500 metara. Uz nastup svih dalmatinskih klubova na regati su gostovali veslači iz Zagreba, Vukovara, Pirana iz Slovenije te jedna veslačica iz Danske.

Na stazi, koja je, unatoč skračivanju, bila na rubu regularnosti veslači ''Jadrana'' nastupili su s trinaest posada i osvojili pet prvih , četiri druga, jedno treće i dva četvrta mjesta.

Prva mjesta osvojili su: dvojac bez kormilara juniora Josip Jurjević i Antonio Adžić, dvojac na pariće juniora Vito Žuvanić i Ivan Bezinović, dvojac bez kormilara seniora Branimir Vujević i Josip Stojčević, četverac bez kormilara seniora Marin Mašina, Toni Bilan, Marko Đurica i Karlo Bilić koji je odveslao dobru utrku i uspio pobijediti četverac ''Gusara'' u utrci koja je održana po vrlo jakom bočnom vjetru te dvojac na pariće mlađih juniora Toma Čepinac i Mateo Tolić.

Drugo mjesto zauzeli su: dvojac bez kormilara juniora Roko Pekić i Ante Antišin, dvojac bez kormilara seniora Marko Đurica i Toni Bilan, samac kadeta Ivan Kapitanović i samac kadeta B Matija Milin dok je treće mjesto zauzeo dvojac bez kormilara seniora Karlo Bilić i Marin Mašina.

Od ostalih posada četvrta mjesto zauzeli su osmerac mlađih juniora Toni Jelenković, Antun Plenković, Marko Perić, Luka Baričević, Mihovil Maričić, Roko Salama, Ivan Bajlo, Željko Batur i kormilar Andreas Vaško te četverac na pariće juniora B Marin Pavleka, Adrian Udovičić, Kristian Zelić i Josip Zrilić.

Ove sezone veslači ''Jadrana'' nastupili su ukupno na četiri regate kupa Dalmacije, a nakon kratke stanke slijede pripreme za prvenstvo Hrvatske koje će se održati krajem rujna u Zagrebu za sve kategorije.

Ukupni pobjednik kupa Dalmacije za ovo godinu je Veslački klub ''Krka'' iz Šibenika na čemu im iskreno čestitamo.

Rezultate utrka pogledajte ovdje.

Slike sa regate pogledajte u foto galeriji.

Povezane vijesti

1. Regata kupa Dalmacije - Split

2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik

4. Regata kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata kupa Dalmacije - Split

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr