2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik

27. ožujka 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Sezona kupa Dalmacije nastavljena je sa drugom regatom održanom u Zatonu kod Šibenika, čime su veslači zbog odgode regate u Splitu, u dva vikenda odradili dvije regate kupa. Za razliku od vremenskih uvjeta koji su vladali na prvoj regati u Splitu, druga regata kupa odvijala se u dosta povoljnijim uvjetima za veslanje, što potvrđuje da je staza u Zatonu, uz Jarun u Zagrebu, zasigurno naša ponajbolja lokacija za održavanje veslačkih regata.

Druga regata kupa za veslače ''Jadrana'' bila je ovaj puta nešto manje uspješna nego li protekla regata u Splitu pa je tako osvojeno tri prva, dva druga, pet trećih i četiri četvrta mjesta.

Kao i na regati u Splitu juniori su vrlo dobro odradili svoje utrke pobijedivši u dvojcu na pariće koji su veslali Josip Jurjević i Antonio Adžić, te u dvojcu bez kormilara u kojem su pobijedili Mate Ledenko i Mile Čakarun ispred još jedne naše posade Roka Pekića i Ante Antišina. Prvo mjesto osvojio je još dvojac na pariće mlađih juniora Antun Plenković i Željko Batur.

Seniori su trebali nastupiti sa tri posade dvojca bez kormilara ali je zbog bolesti Branimira Vujevića, koji inaće vesla sa Brankom Begovićem otkazan nastup trećeg dvojca, zbog čega je otkazan nastup i u četvercu bez kormilara, pa su tako nastupile samo dvije posade od kojih su Josip Stojčević i Marin Begović zauzeli treće mjesto u dosta izjednačenoj utrci sa dva dvojca ''Gusara'' u kojoj su dugo vremena držali i drugo mjesto uz puno bolje odveslanu utrku od one u Splitu. Ova posada zasigurno može još i bolje, a najveći problem predstavlja im razdvojenost i mali broj zajedničkih treninga zbog razdvojenog života u Zagrebu i Zadru. Druga posada Toni Bilan i Marko Đurica također je iskazala napredak u odnosu na regatu u Splitu i odveslala solidnu utrku zauzevši četvrto mjesto. U samcu seniora nastupio je Marin Mašina i zauzeo treće mjesto.

Od ostalih posada koje su nastupile na regati treće mjesto osvojio je samac juniora Vito Žuvanić kao i samac mlađih juniora Marko Perić, četverac na pariće mlađih juniora Toni Jelenković, Ivan Bajlo, Toma Čepinac i Mateo Tolić. Drugo mjesto osvojio je dvojac na pariće kadeta B Andreas Vaško i Matija Milin, a četvrta mjesta osvajali su druga posada dvojca na pariće juniora Josip Pavić i Ivan Bezinović, druga posada četverca na pariće mlađih juniora Luka Pedić, Bepo Šoša, Marin Pavleka i Josip Zrilić te dvojac na pariće kadeta Nikola Knežević i Ivan Kapitanović. Šesto mjesto zauzeo je samac mlađih juniora Luka Karamarko. Druga posada dvojca na pariće mlađih juniora Luka Baričević i Roko Salama morala je odustati nakon starta zbog tehničkog kvara na čamcu, zbog istog razloga nije nastupila ni druga posada dvojca na pariće kadeta Filip Pedić i Josip Čerina.

Slijedi stanka od tri tjedna nakon čega će se Kup Dalmacije nastaviti trećom regatom koja će se održati u Dubrovniku sredinom travnja.

Nekoliko slika sa regate pogledajte u foto galeriji.

Povezane vijesti

1. Regata kupa Dalmacije - Split

4. Regata kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata kupa Dalmacije - Split

6. Regata kupa Dalmacije - Kaštela

 

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr