> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




PREDSEZONSKE AKTIVNOSTI
Novi ergometar i vesla, predsezonska testiranja na ergometru...

18. veljače 2020. Piše: Petar Milin |




Uz pomoć donatora i prijatelja veslanja, Veslački klub Jadran nabavio je moderni veslački ergometar koji simulira veslački pokret  sličan osjećaju u samom brodu na vodi. RP3 Dynamic koriste mnogi poznati veslači u svijetu elitnog veslanja, među kojima i svjetski prvaci, braća Martin i Valent Sinković.

Vrijednost ergometra je gotovo 20 000 kuna, a nabavu ove vrijedne sprave pomogle su zadarske tvrtke Golemi, Konektor, Tri Bartola, Locum, Jadran plovidba, Aleta, Total ing, Baustoff metal, Atlant 2019, na čemu im najljepše zahvaljujemo u ime naših veslača.

Ergometar pruža priliku za analizu čitavog zaveslaja preko ugrađene aplikacije, a koristiti će se za unapređenje treninga veslača Jadrana. Potkraj protekle godine nabavljena su i dva standardna ergometra Concept II, te dva para vesala.

PREDSEZONSKE AKTIVNOSTI


Na otvorenom prvenstvu Hrvatske – Croatia indoor 2020., održanom u Rijeci nastupili su i veslači Jadrana u kategoriji juniora i mlađih seniora, a veslalo se na dionici od 2000 metara. Nastupio je veliki broj veslača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije i Srbije.

Mihovil Bogatić je u kategoriji juniora zauzeo deveto mjesto sa rezultatom 6:30.0. Pobijedio je Slovenac  Jernej Grace. U kategoriji seniora do 23 godine Leon Mikulić zauzeo je deseto mjesto s rezultatom 6:14.7, i tu je pobjedu odnio još jedan Slovenac, Nik Krebs. Apsolutno najbrže vrijeme od 5:48.8 ostvario je Martin Sinković, svjetski prvak u dvojcu bez kormilara. U kategoriji veterana C nastupio je Marko Dragičević i uzauzeo drugo mjesto, prvo mu je izmaklo za tri desetinke sekunde.

Ostali klupski veslači obavili su testiranje u klubu, dan ranije, i spremno dočekuju početak nove sezone. Veslačka sezona za veslače Jadrana započinje 7. ožujka u Splitu, prvom regatom Kupa Dalmacije na kojoj će nastupiti sve kategorije.

Mihovil Bogatić

Leon Mikulić

 

Marko Dragičević

Novi RP3 Dynamic ergometar

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA