> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
1. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL ZLATKO CELENT - SPLIT
Uspješno otvorena veslačka sezona

7. ožujka 2020. Piše: Petar Milin |
Nastupom na prvoj regati Kupa Dalmacije u Splitu veslači Jadrana otvorili su novu veslačku sezonu. Nakon nešto više od pet mjeseci zimske stanke, dalmatinski veslači ponovno su odmjerili snage na regati za Kup Dalmacije. Nastupilo je ukupno petnaest klubova, a veslači Jadrana u ukupnom su poretku regate zauzeli drugo mjesto iza veslača splitskog Gusara te  osvojili četrnaest medalja, od čega sedam prvih, pet drugih i dva treća mjesta. Uz drugo mjesto u ukupnom poretku, veslači Jadrana bili su najbolji u kategorijama mlađih juniora i kadeta A.

Izvrsno su veslali mlađi juniori koji su ostvarili ukupno četiri pobjede, od čega je ona u osmercu bila zasigurno najsjajnija. Osmerac su veslali Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić, Antonio Pavlović, Dominik Ferjančić, Luka Kovač, Toma Rogač i kormilar Ivano Sukara. Uz pobjedu u osmercu bili su najbolji i u dvojcu bez kormilara koji su veslali Jakov Grković i Petar Miloš, zatim u četvercu na pariće u kojem su veslali Ivan Mustać, Luka Kovač, Antonio Pavlović i Ante Dukić te u dvojcu na pariće koji su veslali Bernard Murtić i Dominik Ferjančić. U ženskom dvojcu na pariće mlađih juniorki izvrsno su veslale i odnijele pobjedu Sara Žuvanić i Ivana Sladić.

Pobjedu u seniorskom dvojcu na pariće ostvarili su Andreas Vaško i Leon Mikulić, dok su kod kadeta u dvojcu na pariće uvjerljivo pobijedili Nikola Tot i Đani Švenjak.

Druga mjesta osvajali su četverac bez kormilara juniore u sastavu Frane Bencun, Dominik Šango, Luka Ivković i Mihovil Bogatić, koji su također zauzeli treće mjesto u istoj seniorkoj disciplini. Još su druga mjesta osvajali Natali Pera u samcu juniorki, Mara Bencun u samcu mlađih juniorki, Paulo Švorinić i Elvis Švorinić, četverac na pariće kadeta u sastavu Stipe Benković, Lovre Kurtin, Roko Skočić i Duje Kanjer.

Treće mjesto osvojila je Petra Babara u samcu kadetkinja.

Četvrta mjesta osvajali su Filip Mijić u samcu mlađih juniora, Mihaela Kos u samcu kadetkinja te četverac GIG kadeta u sastavu Petar Zekanović, Luka Petković, Ivano Valenta, Tonći Mustać i kormilar Luka Stepanec.

Šesto mjesto zauzeo je Matej Milin u samcu mlađih juniora dok Rafael Brkić nije uspio završiti utrku u samcu mlađih kadeta.

Na regati u Splitu sa veslačima su bili treneri Branimir Vujević, Petar Milin i Danijel Bajlo te dopredsjednik Nadzornog odbora kluba Rino Rados.

Fotografije u foto galeriji.

Andreas Vaško i Leon Mikulić, dvojac na pariće seniora

Sara Žuvanić i Ivana Sladić, dvojac na pariće mlađih juniorki

Jakov Grković i Petar Miloš, dvojac bez kormilara mlađih juniora

Ivan Mustać, Antonio Pavlović, Luka Kovač i Ante Dukić, četverac na pariće mlađih juniora

Dominik Ferjančić i Bernard Murtić, dvojac na pariće mlađih juniora

Nikola Tot i Đani Švenjak, dvojac na pariće kadeta

MIHOVIL BOGATIĆ ODRADIO DESETODNEVNE PRIPREME U SKRADINU

Junior Jadrana Mihovil Bogatić  odradio je desetodnevne pripreme u stalnom zimskom kampu hrvatske juniorske veslačke izborne vrste u Skradinu kod Šibenika. Kilometri su se gutali na Prokljanskom jezeru te na pravcu prema Šibeniku. Bio je to prvi poziv na pripreme od strane izbornika za Mihovila Bogatića, a prema riječima trenera Branimira Vujevića, dobro je odradio pripreme. Iako umoran od nagomilanih kilometara, smogao je snage nastupiti i na prvoj regati Kupa Dalmacije u Splitu.

DUŠAN IVANOV

Na regati u Splitu imali smo priliku upoznati Duška Ivanova, sina proslavljenog veslača zadarske Diadore Petra Ivanova, koji je osvojio brončanu medalju u osmercu na Olimpijskim igrama u Parizu 1924. godine te prethodne 1923. godine osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu.  Taj slavni zadarski osmerac bio je u samom svjetskom vrhu u tom razdoblju, osvojivši dvije medalje na velikim natjecanjima. Šjor Duško je vitalni 82 – godišnjak, koji redovno igra na balote na zogu splitskog Gusara, uz ugodnu zajedničku čakulu, prisjetili smo se slavne prošlosti zadarskog veslanja.

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA