> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL PERICA VLAŠIĆ - SPLIT
Posljednja provjera pred Hrvatsko veslačko prvenstvo

22. kolovoza 2020. Piše: Petar Milin |




U Splitu je održana posljednja regata za Kup Dalmacije ove sezone, koja je ujedno i bila posljednja provjera za veslače Jadrana pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo. U ovoj skraćenoj sezoni, i prilikama vezanim u korona virus, veslači su odradili tek četiri regate od početka sezone, i od uobičajenih, u ovo vrijeme godine, ukupno petnaestak regata.

Regata u Splitu održana je u nešto ranijem terminu od uobičajenog, pa je bilo dosta problema na samoj regatnoj stazi u Spinutu od raznih jedrilica, glisera, skutera i ostalih plovila koja su svojim nerazumnim ponašanjem ugrožavala veslače na stazi.

Veslači Jadrana zauzeli su ukupno treće mjesto na regati, iza veslača splitskog Mornara i Gusara te bili najbolji u kategorijama mlađih juniora i kadeta. Ukupno je osvojeno trinaest medalja od čega tri zlatne, šest srebrnih i četiri brončane. Ovogodišnji pobjednik natjecanja za Kup Dalmacije je Mornar iz Splita, nakon što su veslači Jadrana zadnje dvije godine osvajali ovaj trofej.

Prva mjesta za Jadran osvajali su dvojac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Jakov Grković i Petar Miloš, dvojac na pariće mlađih juniorki Sara Žuvanić i Ivana Sladić te dvojac na pariće mlađih kadetkinja Viktorija Aleta i Dora Turčinov.

Druga mjesta osvajali su dvojac na pariće juniora Luka Ivković i Mihovil Bogatić, četverac na pariće mlađih juniora Ivan Mustać, Bernard Murtić, Ante Dukić i Toma Rogić, dvojac na pariće mlađih juniorki Lucija Kasap i Mara Bencun, dvojac na pariće kadeta Đani Švenjak i Nikola Tot, četverac GIG kadeta Luka Petković, Duje Kanjer, Luka Burela, Luka Stepanec i kormilar Stipe Benković te Bartol Cuković u samcu mlađih kadeta.

Treći su bili Maris Milin u samcu seniorki, Frane Bencun u samcu juniora, Petra Babara u samcu kadetkinja te četverac na pariće kadeta u sastavu Petar Zekanović, Roko Skočić, Lovre Kurtin i Stipe Benković.

Od ostalih posada koje su nastupile četvrta mjesta osvajali su Filip Mijić u samcu mlađih juniroa, Mihaela Kos u samcu kadetkinja te četverac GIG mlađih kadeta uz sastavu Enzo Melada, Rafael Brkić, Teo Jerković, Mate Smojver i kormilar Luka Stepanec. Petar mjesta osvajali su Luka Kovač i Dominik Ferjančić u dvojcu na pariće mlađih juniora te Matej Milin u samcu mlađih juniora, šesta je bila Natali Pera u samcu juniorki te Elvis Vrkić i Paulo Švorinić uz dvojcu na pariće mlađih juniora.

S veslačima su u Splitu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Petar Milin i Marko Dragičević.

Veslače Jadrana očekuje još nastup na Hrvatskom veslačkom prvenstvu sredinom rujna u Zagrebu, čime će ova skraćena sezona biti privedena kraju.

> Foto galerija

Ivan Sladić i Sara Žuvanić, prve u dvojcu na pariće mlađih juniorki

Viktorija Aleta i Dora Turčinov, prve u dvojcu na pariće mlađih kadetkinja

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA