> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
2. REGATA KUPA DALMACIJE-MEMORIJAL IVAN JERČIĆ I TONI ČAVKA
Nastavljeno natjecanje za Kup Dalmacije

11. srpnja 2020. Piše: Petar Milin |
Natjecanje za Kup Dalmacije nastavljeno je regatom u Kaštel Kambelovcu, memorijalom Ivana Jerčića i Tonija Čavke. Uobičajeno bi to, u normalnim okolnostima, bila već peta regata kupa, ali ove sezone je tek druga, nakon prve održane u Splitu još početkom ožujka.

Lijepo ali vruće vrijeme, kao i uvijek, obilježilo je ovu regatu, pa se na svakom koraku tražio komadić hladovine za sklanjanje. Na kraju regate zapuhao je i neugodni bočni vjetar koji je zadavao muke veslačima tijekom zadnjih desetak utrka, što je i utjecalo na konačne rezultate veslača Jadrana.

Veslači Jadrana osvojili su ukupno pet prvih, šest drugih i četiri treća mjesta, a najbolji su bili u kategorijama kadeta i mlađih juniora dok su u ukupnom poretku regate zauzeli treće mjesto iza splitskog Mornara i Gusara.

Prva mjesta na regati osvajali su četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Ivan Mustać, Toma Rogić, Ante Dukić i Luka Kovač, dvojac na pariće mlađih juniorki Mara Bencun i Lucija Kasap, četverac na pariće kadeta u sastavu Roko Skočić, Petar Zekanović, Lovre Kurtin i Stipe Benković, dvojac na pariće kadeta Nikola Tot i Đani Švenjak te dvojac na pariće mlađih kadetkinja Dora Turčinov i Viktorija Aleta.

Druga mjesta su osvajali Frane Bencun u samcu juniora, Iva Karačić u samcu seniorki, Sara Žuvanić u samcu mlađih juniorki, osmerac mlađih juniora u sastavu Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić, Lovre Lapčić, Dominik Ferjančić, Luka Kovač, Toma Rogić i kormilar Ivano Sukara te Petra Babara i Mihaela Kos u samcima kadetkinja.

Treći su bili u dvojcu bez kormilara mlađih juniora Jakov Grković i Petar Miloš, u samcu mlađih juniora Filip Mijić, zatim Ivana Sladić u samcu mlađih juniorki te četverac Gig mlađih kadeta u sastavu Toni Ćurković, Enzo Melada, Teo Jerković, Mate Smojver i kormilar Ivano Sukara.

Od ostalih posada koje su nastupile na regati četvrta mjesta osvajali su četverac bez kormilara juniora u sastavu Frane Bencun, Dominik Šango, Luka Ivković, Mihovil Bogatić, dvojac na pariće mlađih juniora Dominik Ferjančić i Bernard Murtić te Bartol Cuković i Rafael Brkić u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Peti su bili Elvis Vrkić i Paulo Švorinić u dvojcu na pariće mlađih juniora te Natali Pera u samcu juniorki dok su Marko Peša i Matej Milin bili šesti u dvojcu na pariće mlađih juniora.

S veslačima su u Kaštel Kambelovcu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Petar Milin i Marko Dragičević.

Veslače Jadrana očekuje nastup na još dvije regate do kraja sezone, ovisno o daljnjoj epidemiološkoj situaciji, u ovoj skraćenoj sezoni, u planu je održati još jednu regatu Kupa Dalmacije koja bi bila održana krajem kolovoza u Splitu, te Hrvatsko veslačko prvenstvo sredinom rujna u Zagrebu.

> Foto galerija

Četverac na pariće mlađih juniora Toma Rogić, Luka Kovač, Ante Dukić i Ivan Mustać

Dvojac na pariće mlađih juniorki Mara Bencun i Lucija Kasap

Dvojac na pariće kadeta Đani Švenjak i Nikola Tot

Dvojac na pariće mlađih kadetkinja Viktorija Aleta i Dora Turčinov

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA