> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




4. REGATA KUPA DALMACIJE - MAKARSKA
Bura spriječila održavanje regate

21. svibnja 2016. Piše: Petar Milin |




Trebala je to biti još jedna lijepa regata podno Biokova, a na kraju se sve pretvorilo u pravu noćnu moru za trenere i veslače Jadrana. Orkanska bura koja je rano u subotu zapuhala na području Makarske, suprotno najavljenoj prognozi, dovela je do toga da umjesto veslanja i natjecanja Jadranaši spašavaju vrijednu klupsku imovinu odnosno brodove i prikolicu.

Izlaskom iz tunela Sveti Ilija prema Makarskoj orkanska bura nije dopustila prolazak prikolici s brodovima pa se na jednom od odmorišta uz cestu vodila borba gotovo pet sati da se sačuvaju brodovi i prikolica od prevrtanja. U tome su znatno pomogli vatrogasci iz Baške Vode te treneri iz Veslačkog kluba Marina Kaštela koji su pristigli u pomoć te osigurali trake za vezivanje prikolice koja je tako vezana za autobus u kojem su bili veslači stvarajući malu zavjetrinu.

Velika je sreća da se nije ništa dogodilo iako je bila više nego kritična situacija da ne dođe do prevrtanja prikolice usred jakih udara bure, a samim time i velike materijalne štete, sigurno u desecima tisuća eura.

Te sreće nisu bili Gusaraši čija je prikolica preokrenuta na samom ulazu u Makarsku s velikom materijalnom štetom.

Na kraju sve se dobro završilo te su se veslači i treneri sigurno vratili u Zadar. Hvala vatrogascima i Makaranima iz Veslačkog kluba Biokovo koji su donijeli ručak veslačima.

--> Video

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA