> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




31. (78.) HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO - ZAGREB
Jadranašima dva zlata

19. rujna 2021. Piše: Petar Milin |




Hrvatsko veslačko prvenstvo za sve kategorije, od kadeta i juniora do seniora, održano je u Zagrebu na regatnoj stazi jezera Jarun. Veslači Jadrana osvojili su dvije zlatne medalje te jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

Najuspješnija je bila Sara Žuvanić koja je u samcu za lake juniorke odnijela dominantnu pobjedu, a u istoj disciplini za seniorke zauzela vrlo dobro drugo mjesto.

Izvrsne su bile i kadetkinje Viktorija Aleta i Dora Turčinov koje su u zanimljivoj utrci dvojaca na pariće odnijele pobjedu u samoj završnici utrke i postale prvakinje Hrvatske.

Mara Bencun je također izvrsno veslala i osvojila brončanu medalju u samcu mlađih juniorki.

Na korak do medalje, odnosno četvrta mjesta osvajali su Luka Ivković u samcu seniora, Ivan Mustać i Petar Miloš u dvojcu bez kormilara juniora, a isti rezultat postigli su u četvercu bez kormilara juniora sa Bernardom Murtićem i Lukom Kovačem. Još je četvrto mjesto zauzela Augustina Mihatov u samcu kadetkinja.

Peta mjesta osvajali su Frane Bencun u samcu lakih seniora, Petar Miloš, Ivan Mustać, Petar Milin, Marko Dragičević i kormilar Franko Božić u četvercu sa kormilarom seniora, Luka Ivković u samcu juniora te kadetski četverac na pariće u sastavu Toni Čurković, Luka Kraljić, Bartol Cuković i Mateo Matešić.

Šesto mjesto su zauzeli Natali Pera i Maris Milin u dvojcu na pariće seniorki, četverac sa kormilarom mlađih juniora Đani Švenjak, Niko Škarpona, Duje Kanjer, Stipe Mihatov i kormilar Franko Božić te Petra Babara i Mihaela Kos u dvojcu na pariće mlađih juniorki.

Osmi je u lakom samcu juniora bio Frane Bencun te četverac bez kormilara mlađih juniora Đani Švenjak, Niko Škarpona, Duje Kanjer i Stipe Mihatov. U prednatjecanju je ispala druga posada četverca na pariće kadeta Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić i Adi Hadžić.

U posadi veteranskog mix dvojca ma pariće nastupila je Iva Karačić zajedno s veslačem Gusara Dujom Dumanićem i osvojila prvo mjesto.

Dvoje članova Veslačkog kluba Jadran položilo je ispit za veslačkog suca, što je prvi puta, nakon više od 35 godina, da je netko od članova Jadrana postao veslački sudac. Ela Žuvanić i Luka Čurković novi su suci pripravnici.

U Zagrebu su s veslačima bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin.

> Foto galerija

Viktorija Aleta i Dora Turčinov, prvakinje Hrvatske u dvojcu na pariće kadetkinja

Sara Žuvanić, srebrna u lakom samcu seniorki

Mara Bencun, brončana u samcu mlađih juniorki

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA