> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL TONČI SKENDER
Jadran najbolji u ukupnom poretku regate u Makarskoj

15. svibnja 2021. Piše: Petar Milin |




Makarska je bila domaćin treće ovogodišnje regate za Kup Dalmacije. Kalendar veslačkih natjecanja ovisan je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pa su veslači iskoristili dva vikenda zaredom kako bi uhvatili korak i nadoknadili neodržane regate. Tako su dalmatinski klubovi, šest dana nakon regate u Šibeniku, odmjerili snage i u Makarskoj.

Veslači Jadrana bili su vrlo uspješni te su po prvi puta ove sezone odnijeli ukupnu pobjedu na regati, a bili su najbolji i pojedinačno u kategorijama kadeta i juniora A.

Nakon što je početak regate kasnio oko 45 minuta, veslači su krenuli sa natjecanjema ali je ih je u tome ometala kiša i vjetar, pa je nakon pola održanih utrka odlučeno da se staza za starije kategorije skrati sa 2000 na 1000 metara, zbog loših vremenskih uvjeta. I u takvoj situaciji veslači Jadrana snalazili su se vrlo uspješno, pa je ostvareno ukupno sedam prvih, osam drugih i jedno treće mjesto.

Prva mjesta osvajali su juniorski četverac bez kormilara u sastavu Petar Miloš, Ivan Mustać, Bernard Murtić, Luka Kovač, dvojac na pariće juniorki Sara Žuvanić i Natali Pera, osmerac mlađih juniora u sastavu Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Lovre Kurtin, Đani Švenjak, Roko Skočić, Elvis Vrkić, Niko Škarpona i kormilar Toni Čurković, dvojac bez kormilara mlađih juniora Toma Rogić i Dominik Ferjančić, zatim dvojac na pariće kadetkinja Dora Turčinov i Viktorija Aleta, dvojac na pariće kadeta Bartol Cuković i Mateo Matešić te četverac Gig Kadeta u sastavu Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Rafael Brkić i kormilar Nikica Ćurko.

Druga mjesta osvajali su Petar Miloš i Ivan Mustać u dvojcu bez kormilara juniora, Sara Žuvanić u samcu juniorki, Maris Milin i Natali Pera u dvojcu na pariće seniorki, Frane Bencun u samcu juniora, Petra Babara i Mara Bencun u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Đani Švenjak i Lovre Kurtin u dvojcu na apriće mlađih juniora, zatim Augustina Mihatov u samcu kadetkinja te četverac Gig mlađih kadeta u sastavu Niko Skočić, Lovre Kolega, Filip Matešić, Franko Božić i kormilar Nikica Ćurko.

Treće mjesto je zauzeo četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Elvis Vrkić, Roko Skočić, Duje Kanjer i Niko Škarpona.

Četvrta mjesta osvajali su Bernard Murtić i Luka Kovač u dvojcu bez kormilara juniora, Luka Ivković i Filip Mijić u dvojcu na pariće juniora, Luka ivković u samcu juniora, Mihaela Kos u samcu mlađih juniorki, Petar Zekanović i Matej Milin u dvojcu na pariće mlađih juniora i Toni Ćurković u samcu kadeta. Peti je u samcu juniora bio Jakov Grković.

S veslačima su u Šibeniku bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin.

> Foto galerija

Natali Pera i Sara Žuvanić, prve u dvojcu na pariće juniorki

Osmerac mlađih juniora Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Lovre Kurtin, Đani Švenjak, Roko Skočić, Elvis Vrkić, Niko Škarpona i kormilar Toni Čurković

Dvojac bez kormilara mlađih juniora Toma Rogić i Dominik Ferjančić

Dvojac na pariće kadeta Bartol Cuković i Mateo Matešić

Dvojac na pariće kadetkinja Dora Turčinov i Viktorija Aleta

Četverac gig kadeta Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Rafael Brkić i kormilar Nikica Ćurko

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA