> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA MINI KUPA DALMACIJE - ZADAR
Veslači kadeti u Jazinama

14. lipnja 2014. Piše: Petar Milin |




Veslačice i veslači kadeti po prvi puta su nakon dugo vremena nastupili na regati u Zadru, a u tome ih nije uspjelo omesti ni loše vrijeme koje je umalo spriječilo održavanje regate. Jak vjetar i kiša odgodili su početak 3. Mini Kup regate Veslačkog saveza Dalmacije u Zadru za više od sat vremena.

Veslalo se na dionici duljine 500 metara od početka uvale Jazine do gradskog mosta gdje je bio cilj. Natjecanje je zamišljeno kao dvobojska sprint regata, a nastupalo se u diciplinama samca, dvojca na pariće te četveraca gigova. Nastupili su kadeti A uzrasta 14 godina i kadeti B uzrasta 13 godina. Sudjelovalo je sedam dalmatinski klubova, a osim Jadrana nastupili su Gusar iz Splita, Krka iz Šibenika, Mornar iz Splita, Jelsa s otoka Hvara, Marina Kaštela iz Kaštel Kambelovca te Dupin iz Tisnog s otoka Murtera.

Mladi veslači Jadrana bili su vrlo uspješni te su na kraju osvojili osam pobjeda i dva druga mjesta te bili najuspješniju u kategoriji kadeta A te u ukupnom poretku regate. U kategoriji kadeta B nauspješniji je bio splitski Gusar.

Prva mjesta osvajali su Lovre Babajko u samcu kadeta A, Marko Marić i Lovre Lonić u dvojcu na pariće kadeta B, Stipe Vujević u samcu kadeta A, Ela Žuvanić i Maris Milin u dvojcu na pariće kadetkinja, Maria Janković u samcu kadetkinja te u četvercima gigova Luka Mijolović, Petar Fuzul, Ivan Sakić, Rafael Vukić i kormilar Filip Banović, zatim Karlo Kolega, Dino Santro, Mate Brcanija, Danijel Kevrić i kormilar Gabrijel Horžić i na kraju Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević i Jakov Šandrić. U samcima kadeta A druga mjesta osvajali su Karlo Kolega i Kristian Nenadović.

Unatoč teškim uvjetima na stazi veslači kadeti snašli su se izvrsno, a bilo je tu i zanimljivih dvoboja četveraca i dublova te troboja skifova. Šteta što vrijeme nije išlo na ruku natjecateljima ali važno je na kraju da je regata ipak održana na zadovoljstvo svih.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji te donacijama podržali održavanje regate.

Rezultati: pojedinačni, grupni, poredak klubova

Slike s regate pogledajte u foto galeriji.


Startna lista grupna; pojedinačna

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

59. Međunarodna
regata - Bled

Jumbova regata
Europsko prvenstvo seniora - Beograd
Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Proljetne pripreme - Zaton

>>> ARHIVA