> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ
Veslači jači od nevremena

23. kolovoza 2014. Piše: Petar Milin |




Ni jako nevrijeme nije spriječilo održavanje trećeg po redu Jadranovog veslačkog dvoboja u Jazinama. Natjecao se do sada najveći broj osmeraca, ukupno njih dvadeset, u trima kategorijama veterana, mixeva i po prvi puta u otvorenoj kategoriji.

Početak regate morao je biti odgođen za 45 minuta zbog jakog nevremena s kišom i grmljavinom pa je i program morao biti prilagođen tako da su dogovorom s vođama posada izbačene neke utrke eliminacija zbog nedostatka vremena te su se veslale samo utrke finala osim u otvorenoj kategoriji gdje su studenti imali eliminacijske utrke.

Kako se na kraju vrijeme ipak smilovalo krenulo se s dvobojima osmeraca, a prvi su krenuli veterani kategorije C gdje su u tri održana finala pobjede odnijeli kombinacija Mladost/Croatia/ Mornar/Lia/Nova, zatim Jadran i Istra.

U otvorenoj kategoriji nastupili su studenti, a kod muških posada, nakon eliminacijskih utrka, u finalu su se susreli Medicinski fakultet iz Zagreba i Sveučilište J. J. Strossmayera iz Osijeka, a pobjedu je nakon uzbudljive utrke odnio Medicinski fakultet iz Zagreba. U utrci za treće mjesto Rudarsko naftno geološki fakultet iz Zagreba je bio bolji od Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba.

U finalu ženskih posada otvorene kategorije bolji je bio Prirodoslovno matematički fakultet iz Zagreba od Medicinskog fakulteta iz Zagreba.

Kod kombiniranih posada odnosno popularnih ''mixeva'' održane su dvije utrke, a pobijedile su kombinacija Mladost 3 / Croatia i Mladost 1 / Nova.

Zadnja utrka donijela je ogled u kategoriji B veterana gdje su se susreli veterani Izole iz Slovenije i Jadrana, a još jednom bolja je bila posada Jadrana.

Izvrsno su svim posadama kormilarili Filip Banović i Luka Mijolović.

Na kraju u ime organizatora zahvaljujemo se svima koji su pridonijeli održavanju ove regate koja raste iz godine u godinu, a posebno našim pokroviteljima i sponzorima te svima na sudjelovanju na natjecanju i dobroj atmosferi nakon utrka.

--> Zbirni rezultati

--> Foto galerija

--> Video

--> www.vk-jadran.hr/veslacki dvoboj osmeraca

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Svjetsko juniorsko prvenstvo - Hamburg
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
59. Međunarodna
regata - Bled

Jumbova regata
Europsko prvenstvo seniora - Beograd
Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA