Zagreb Inter city regata

25. travnja 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Drugi puta u dva tjedna veslaci ''Jadrana'' nastupili su u Zagrebu, ovaj puta na Zagreb Inter city regati na kojoj su veslali seniori i dio juniora.

Nakon nastupa na Croatia openu seniori su ovaj puta nastupili u nešto izmjenjenom sastavu po dvojcima pa tako braca Marin i Branko Begović ponovno veslaju zajedno, a drugi dvojac čine Branimir Vujević i Josip Stojčević. Za razliku od nastupa od prije dva tjedna ovaj puta su seniorski dvojci odveslali znatno kvalitetnije. Prvog dana regate nastupili su u kvalifikacijama i uspješno ih prošli te su u popodnevnom finalu Branimir Vujević i Josip Stojcević osvojili prvo mjesto ispred dvojca osječkog ''Iktusa''. Braća Begović u finalu su zauzela četvrto mjesto sa sa zaostatkom od dužine broda iza druge posade ''Iktusa''. U kvalifikacijama seniorskog dvojca bez kormilara nastupili su još i Marko Ðurica i Toni Bilan ali nisu uspjeli izboriti finale kao ni seniorski samci Marin Mašina i Karlo Bilić.

Juniori su nastupili u oslabljenom sastavu, pošto su dvojica naših najboljih juniora nastupala na medunarodnoj regati u Piedilucu u Italiji s hrvatskom izbornom vrstom. Prvog dana nastupile su tri posade i to dvojac bez kormilara Roko Pekić i Ante Antišin koji je u finalu zauzeo drugo mjesto iza šibenske ''Krke'', dvojca koji su ove sezone dva puta uspjevali pobijediti na regatama kupa Dalmacije u Splitu i Šibeniku ali ovaj puta to im nije pošlo za rukom. Dvojac na pariće juniora Josip Jurjević i Antonio Adžić drugim mjestom u jutarnjim kvalifikacijama izborio je finale u kojem je također zauzeo drugo mjesto. U samcu je nastupio Vito Žuvanić koji je trećim mjestom u kvalifikacijama ušao u finale u kojem je zauzeo peto mjesto.

Drugog dana natjecanja veslala su se dva četverca, seniorski bez kormilara u sastavu: Branimir Vujević, Josip Stojcević, Marin i Branko Begović koji je osvojio drugo mjesto iza cetverca ''Iktusa'' te juniorski cetverac na pariće u sastavu: Josip Jurjević, Antonio Adžić, Vito Žuvanić i Ivan Bezinović koji je bio četvrti.

Rezultate regate pogledajte u rubrici rezultati.

 

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr