Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Veslački maraton Vukovar - Ilok

2. listopada 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Veterani ''Jadrana'' nastupili su šesti puta za redom na tradicionalnom veslačkom maratonu od Vukovara do Iloka. Veslački maraton Vukovar - Ilok, u duljini od 36 kilometara, vesla se u znak sjećanja na 23. rujna 1991. - dan osnivanja legendarne 204. Vukovarske brigade te u spomen na 32 člana HVK ''Vukovar'' koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu. Maraton je po prvi puta održan 2004. godine kada se okupilo osam veteranskih osmeraca da bi ta brojka narasla do skoro 30 osmeraca što je zaista respektabilan broj kada se govori o osmercima. Uz natjecatelje iz Hrvatske došli su veslači i iz Slovenije, Mađarske te Njemačke.

Za razliku od protekle godine, kada su u Vukovaru nastupila dva naša osmerca, jedan veteranski i jedan seniorsko - juniorski u otvorenoj kategoriji, ove godine nastupio je samo veteranski osmerac. Po dolasku u Vukovar, nakon pripreme osmerca za nastup na maratonu, dogodila se mala nesreća u kojoj je oštećeno nekoliko osmeraca među kojima i naš nakon što se urušila konzola na kojoj su bili smješteni osmerci. Na svu sreću do početka maratona osmerac je osposobljen za plovidbu nakon što su iz Zagreba u subotu ujutro stigli novi dijelovi.

U subotu ujutro, nakon mimohoda sudionika kroz grad, 27 osmeraca krenulo je iz Vukovara Dunavom do 36 kilometara dalekog Iloka. Startalo se startom na pojedinačni kronometar, što je bio bolji način nego li prošlogodišnji klasični masovni start. Veterani '' Jadrana' ovaj puta su zauzeli dvanaesto mjesto u generalnom poretku, a prvo mjesto u svojoj kategoriji A. U ukupnom poretku pobijedila je posada Grada Zagreba sa novim najboljim vremenom maratona od 1sata 41 minute i 39 sekundi.

U Vukovaru su ove godine nastupili: Dino Žuvanić, Antonio Buča, Danijel Kolega, Joško Matulić, Petar Milin, Ivan Dukić, Dino Bajlo i Marin Mašina uz posuđenog kormilara Nikolu Dinješa iz HVK ''Vukovara'' koji je vrlo dobro upravljao našim osmercom po Dunavu.

Organizacija i atmosfera, kao i na svim dosadašnjim maratonima, bila je vrhunska zahvaljujući ljubaznim domaćinima zbog čega svake godine nastupa veliki broj posada, a svi sudionici rado se ponovno vraćaju u Vukovar što će i veterani ''Jadrana'' sigurno učiniti slijedeće godine. Zahvaljujemo se i Luki Vrgoču iz HVK ''Mornar'' iz Splita koji je prevezao naš osmerac iz Zadra do Vukovara.

Rezultate maratona pogledajte ovdje.

Slike pogledajte u foto galeriji.

 

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr