Na vesla od Trsta do Zadra

29. srpnja 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Na svom maratonu od Trsta do Šibenika veslači tršćanskog kluba ''Ginnastica Triestina Nautica'' zaustavili su se i u Zadru gdje su dočekani u Veslačkom klubu ''Jadran''.

Massimo Clagnaz i Lorenzo Coslovich odlučili su ponoviti pothvat koji je već realiziran nekoliko puta na relaciji Trst – Zadar u duljini nešto manjoj od 300 km ali ovaj puta sa produžetkom do Šibenika. Zanimljivo je da je ovo već četvrti puta da tršćanski veslači dolaze u Zadar, a po prvi puta to se dogodilo daleke 1926. godine, zatim 1931. i zadnji puta prije 35 godina, odnosno 1975., kada su Fausto Toffoli, koji je inaće djed od Lorenza Coslovicha i Duilio Biloslavo prešli relaciju Trst – Zadar (286 km) u šest dana. Tada ih je u Veslačkom klubu ''Jadran'' dočekao naš pokojni tajnik Čedo Škorić. Ovaj puta su Massimo i Lorenzo uspjeli nadmašiti svoje prethodnike doveslavši od Trsta do Zadra za pet dana.

Veslački klub ''Jadran'' i tršćanski klub ''Ginnastica Triestina Nautica'' veže dugogodišnje prijateljstvo, pa su veslači i njihova pratnja i ovaj puta srdačno dočekani na klupskom pontonu nakon čega je priređena zajednička večera te su izmjenjeni mali pokloni u sjećanje na ovaj događaj.

Nekoliko slika pogledajte u foto galeriji.

Više o ovom pothvatu pročitajte na službenoj stranici canottiericoraggiosi.it

Dnevnike putovanja sa prijašnjih maratona od Trsta do Zadra, za one koje razumiju talijanski jezik, pogledajte na sljedećim linkovima:

  1. Dnevnik putovanja Trst - Zadar 1926.

  2. Dnevnik putovanja Trst - Zadar 1931.

  3. Dnevnik putovanja Trst - Zadar 1975.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr