Pregled sezone 2010.

20. prosinca 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Dok su pripreme za slijedeću sezonu u punom jeku prisjetiti ćemo se najvažnijih klupskih rezultata iz sezone koja je za nama. U protekloj sezoni nastupili smo na ukupno 17 regata počevši od prve regate kupa Dalmacije održane u Splitu početkom ožujka pa sve do prvenstva Hrvatske krajem rujna u Zagrebu.

Na najvažnijem domaćem natjecanju, prvenstvu Hrvatske, osvojeno je ukupno sedam medalja, a prvaci Hrvatske postali su: četverac bez kormilara juniora Mile Čakarun, Mate Ledenko, Ante Antišin i Vito Žuvanić, zatim juniorski dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun, a kod mlađih juniora osmerac, koji je već petu godinu zaredom nepobjediv u ovoj disciplini, u sastavu: Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić, Mihovil Maričić, Toma Čepinac, Željko Batur, Mateo Tolić i kormilar Toni Crljenko te četverac sa kormilarom mlađih juniora Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić s kormilarom Tonijem Crljenkom.

U seniorskoj konkurenciji osvojena je srebrna medalja u četvercu sa kormilarom, a osvojili su je: Branimir Vujević, Josip Stojčević, Marin Begović i Branko Begović i kormilar Andreas Vaško.

U međunarodnoj konkurenciji ove sezone više uspjeha imali su juniori, a među njima su se najviše istaknuli Mate Ledenko i Mile Čakarun koji su nastupili i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u češkim Račicama te na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru gdje su kao i u Račicama zauzeli deveto mjesto. Uz njih su tu još bili Ante Antišin i Roko Pekić koji su odradili solidnu sezonu uz nastup na nekoliko međunarodnih regata ali im je nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu izmakao, a nadamo se da će to nadoknaditi u nadolazećoj sezoni.

Za razliku od juniora, seniori nisu baš bili na nivou svojih mlađih kolega u ovogodišnjoj sezoni, pa tako ove sezone nakon dugo godina nismo imali svojih veslača u posadama hrvatske izborne vrste na međunarodnim regatama, što će se, nadamo se, promijeniti iduće sezone sa nadolazećim mladim veslačima. Nakon ove sezone klub je napustio naš ponajbolji seniorski veslač Josip Stojčević koji će karijeru nastaviti u našem riječkom imenjaku.

Na kraju može se reći da je sezona bila, što se tiće juniorskog veslanja, vrlo dobra, kod seniora malo manje dobra ali cjelokupno gledajući možemo je proglasiti uspješnom.

Pregled važnijih rezultata pogledajte ovdje, a pregled sezone kroz slike možete pogledati u foto galeriji.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr