Memorijal Paolo d'Aloja - Piediluco

24. travnja 2010. Piše: Petar Milin Foto: Rai sport

Juniorski dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun nastupio je na međunarodnoj regati Memorijal Paolo d'Aloja u talijanskom Piedilucu.

Na put od gotovo 1200 km od Zadra do Piediluca naši juniorski veslači zajedno sa trenerom Danijelom Bajlom krenuli su još u srijedu, obavivši usput trening na Jarunu u Zagrebu, nakon čega su u četvrtak ujutro s ostalim hrvatskim veslačima krenuli put Italije kombijem. Piediluco je već petnaestak godina stalna destinacija hrvatske reprezentacije, a ove godine je nastupilo osam hrvatskih posada, šest seniorskih i dvije juniorske.

Oba dva dana natjecanja Mate Ledenko i Mile Čakarun bili su prijavljeni u dvojcu bez kormilara, a utrke kvalifikacija za subotnja finala krenule su već u petak popodne, pa je tako i naš dvojac nastupio i u svojoj skupini zauzeo treće mjesto sa zaostatkom manjim od dužine čamca za prvim talijanskim dvojcem u kojem su veslala dva osvajača brončane medalje sa prošlogodišnjeg juniorskog svjetskog prvensta. U subotnjem finalu Čakarun i Ledenko zauzeli su šesto mjesto. Pobijedio je isti talijanski dvojac koji je pobijedio i u kvalifikacijskoj skupini, sa, za juniore, izvrsnim vremenom od 6:46 minuta. Utrku subotnjeg finala dvojaca bez kormilara pogledajte ovdje.

Isti dan popodne održane su i kvalifikacijske utrke za nedjeljna finala ali ovaj puta, nažalost, Ledenko i Čakarun nisu uspjeli izboriti finalnu utrku zauzevši četvrto mjesto. Iako je zaostatak za prvom posadom bio minimalan, četiri ekipe ugurale su se u 2.2 sekunde odnosno dužinu broda, naša posada je nažalost ispala. Popodne su i izveslali desetak sekundi bržu utrku nego li ujutro (6.52), što pokazuje da ova posada ima potencijala, a ohrabruje i to što su mlađi godinu dana od ostalih posada.

Ovo je bilo prvo međunarodno iskustvo ove posade, pa i to treba uzeti u obzir. U nastavku sezone biti će još prilika za dokazivanje, a ne sumljamo da ćemo od ovog dvojca čuti još dobrih vijesti.

Od ostalih hrvatskih posada koje su nastupile na regati odlično su veslali, kao i uvijek, veslači četverca na pariće seniora Damir Martin, David Šain, Valent i Martin Sinković osvojivši premoćno prvo i drugo mjesto u dvojcu na pariće te u četvrecu na pariće. U samcu juniora izvrsno treće mjesto prvog dana i drugo mjesto drugog dana natjecanja osvojio je Boris Gardijan iz ''Mladosti'', a drugo mjesto osvojile su i veslačice dvojca bez kormilara ''Iktusa'' Maja Anić i Sonja Kešerac.

Utrke subotnjih finala naših posada pogledajte ovdje.

Malu fotogaleriju sa regate pogledajte na ovom linku.

Rezultate regate pogledajte u rubrici rezultati.

 

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr