Prvenstvo Hrvatske - Zagreb

26. rujna 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Na regatnoj stazi jezera ''Jarun'' u Zagrebu održano je 20. (64) prvenstvo Hrvatske u svim kategorijama od kadeta do seniora. Veslači ''Jadrana'' osvojili su četiri naslova prvaka države te uz to osvojili još tri druga mjesta.

Tri dana natjecanja na ''Jarunu'' okupila su sve najbolje hrvatske veslače koji su se borili za naslove prvaka u kategorijama od kadeta do seniora čime je završena veslačka sezona u Hrvatskoj. Uz mnoštvo napetih utrka jedino je dosadna kiša, koja je neprestano padala dva dana, svima otežavala posao, veslačima i trenerima koji su bili mokri ''do kože''.

Natjecanja su započela u petak popodne sa eliminacijskim utrkama, a prva finala održana su u subotu ujutro. Prvu pobjedu donio je osmerac mlađih juniora koji je odveslao vrlo dobro te pobijedio ispred posada ''Iktusa'' i ''Trešnjevke''. Osmerac su veslali: Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić, Mihovil Maričić, Toma Čepinac, Željko Batur, Mateo Tolić i kormilar Toni Crljenko. Ovo je peta godina za redom da osmerac mlađih juniora drži primat u ovoj disciplini u Hrvatskoj, što je zaista rijetkost.

Drugu pobjedu donio je juniorski dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun još jednom potvrdivši svoju dominaciju ove sezone među juniorima. Oni ove sezone nisu izgubili niti jednu utrku u Hrvatskoj te su s pravom osvojili ovaj naslov.

Seniori su u subotu nastupali u četvercu sa kormilarom te u dvojcu bez kormilara. U četvercu se, kao što se i očekivalo, vodila velika borba između naše posade i posada ''Gusara'', ''Iktusa'' i ''Mladosti''. Na kraju je naš četverac zauzeo drugo mjesto iza posade ''Iktusa'' koja je u ovom trenutku ipak nešto bolja te je zasluženo pobijedila, a naš četverac je također odlično odveslao pobijedivši isto tako vrlo dobre posade ''Mladosti'' i ''Gusara''. Četverac su veslali: Branimir Vujević, Josip Stojčević, Marin Begović i Branko Begović i kormilar Andreas Vaško.

Marin Mašina i Karlo Bilić u dvojcu bez kormilara također su zauzeli drugo mjesto iza posade ''Gusara'' koja je ovaj puta bila neuhvatljiva ali drugo mjesto je vrlo dobar rezultat za ovu posadu.

U subotu je još nastupio Vito Žuvanić u samcu lakih juniora i osvojio četvrto mjesto i četverac sa kormilarom juniora Josip Jurjević, Roko Pekić, Ivan Bezinović, Josip Pavić sa kormilarom Andreasom Vaškom. Oni su zauzeli četvrto mjesto kao i samac mlađih juniora Roko Salama koji je odveslao vrlo dobro i dan ranije pobijedivši u jednoj od šest eliminacijskih skupina gdje je samo prvo mjesto vodilo u finale.

Drugi finalni dan, nedjelju, ponovno su pobjedom otvorili mlađi juniori i to u četvercu sa kormilarom. Nako relativno lake pobjede u eliminacijskoj utrci za ulazak u finale samo finale pokazalo se nešto težim ali je pobjeda ipak izborena nakon velike borbe sa posadom ''Iktusa''. Četverac su veslali: Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić i kormilar Toni Crljenko.

Drugu pobjedu u nedjelju i četvrtu ukupno, ostvario je juniorski četverac bez kormilara u sastavu: Mate Ledenko, Mile Čakarun, Ante Antišin i Vito Žuvanić vrlo uvjerljivom pobjedom ispred posade ''Trešnjevke'' i riječkog ''Jadrana''.

Zadnja utrka bila je rezervirana za seniorski osmerac. Nažalost, niti ove godine seniori nisu uspjeli biti među prve tri posade iako su odradili solidnu utrku i držali se sa vodećima sve do polovice utrke izgubivši treće mjesto od posade ''Iktusa'' u posljednjih 500 tinjak metara utrke. Drugu godinu za redom slavila je vrlo dobra ekipa ''Mladosti'' ispred splitskog ''Gusara''. Osmerac su veslali: Branimir Vujević, Josip Stojčević, Marin Begović, Branko Begović, Marin Mašina, Karlo Bilić, Toni Bilan, Marko Đurica i kormilar Andreas Vaško.

U nedjelju je još nastupio juniorski osmerac, sastavljen od polovice veslača koji su mlađi juniori, te zauzeo drugo mjesto iza osmerca ''Istre'' koji je ovaj puta bio prejak za našu posadu. U samcu kadeta svoje natjecanje nakon tri dana završio je i Ivan Kapitanović koji je na kraju zauzeo četvrto mjesto u finalu B odnosno deseto ukupno.

U kategoriji veterana nastupili su Dino Žuvanić i Petar Milin u dvojcu na pariće i zauzeli prvo mjesto kao i Hrvoje i Filip Eškinja u kombiniranom sastavu u disciplini osmerca.

Rezultate natjecanja pogledajte ovdje.

Fotografije, koje su nastale uz dosta muke koje je zadavala kiša, pogledajte u foto galeriji, a kratak video sažetak finalnih utrka u video arhivi utrka.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr