Međunarodna regata - Villach

5. rujna 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Veslači ''Jadrana'' nastupili su na tradicionalnoj 49. po redu međunarodnoj regati u austrijskom Villachu na jezeru Ossiacher See. Tradicija odlaska na ovu regatu, na koju se odlazi već više od trideset godina, nastavila se i ove godine, a regata je dobro došla i kao provjera pred predstojeće prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Zagrebu krajem rujna.

Na regati su nastupili seniori i mlađi juniori, dok je većina juniora ostala u Zadru zbog različitih obveza zbog kojih nisu bili u mogućnosti putovati u Villach.

Prvog dana regate održane su eliminacije po skupinama, a pobjedu su ostvarili dvojac bez kormilara seniora Branko i Marin Begović, samac lakih juniora Vito Žuvanić te osmerac mlađih juniora u sastavu Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić, Mihovil Maričić, Toma Čepinac, Željko Batur, Mateo Tolić i kormilar Andreas Vaško.

Od ostalih posada drugo mjesto osvojio je četverac bez kormilara seniora Branimir Vujević, Toni Bilan, Marin Mašina i Karlo Bilić, a dvojac bez kormilara seniora do 23 godine Marko Đurica i Toni Bilan zauzeo je treće mjesto. Još su nastupili Roko Salama u samcu mlađih juniora zauzevši u svojoj skupini četvrto mjesto te dvojac na pariće mlađih juniora Željko Batur i Marko Perić koji je također bio četvrti.

Drugog dana regate veslane su finalne utrke, a prva mjesta ponovno su zauzeli dvojac bez kormilara seniora Branko i Marin Begović, samac lakih juniora Vito Žuvanić te osmerac mlađih juniora u sastavu Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić, Mihovil Maričić, Toma Čepinac, Željko Batur, Mateo Tolić i kormilar Andreas Vaško.

U finalu seniorskih četveraca bez kormilara Branimir Vujević, Toni Bilan, Marin Mašina i Karlo Bilić opet su zauzeli drugo mjesto iza dosta dobre posade četverca lakih seniora austrijske reprezentacije. Treće mjesto u finalu dvojca bez kormilara seniora do 23 godine osvojili su Marko Đurica i Toni Bilan. U samcu mlađih juniora Roko Salama zauzeo je sedmo mjesto u C finalu.

Rezultate utrka potražite u rubrici rezultati.

Slike sa regate pogledajte u našoj foto galeriji.

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr